Ταφόπλακα η νέα εγκύκλιος για το ολοήμερο σχολείο… Ντροπή στους ψεύτες!


ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 5-6-2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συναδέλφισσες/οι,

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Δ.Α.Κ.Ε/Π.Ε.  Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για τις μεθοδευμένες ενέργειες υποβάθμισης του Δημόσιου Σχολείου.

        Το Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ, μετά:

1. Τους σαρωτικούς υποβιβασμούς – καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων,

2. Την κατάργηση του Διδασκαλείου,

3. Την κατάργηση των εκπαιδευτικών αδειών,

4.  Την κατάργηση της δεύτερης Ξένης Γλώσσας,

…… βάζει ταφόπλακα και θυσιάζει το ολοήμερο σχολείο, στο βωμό της εξοικονόμησης εκπαιδευτικού προσωπικού και λειτουργικών δαπανών.

Μετά τις δύο υπουργικές αποφάσεις Φ.12/520/61575/Γ1/30-5-2011 και Φ.12/530/62626/Γ1/2-6-2011, ουσιαστικά κλείνει και απαξιώνει το ολοήμερο σχολείο, μετατρέποντας το –στις σχολικές μονάδες όπου θα λειτουργήσει- σε «παρκινγκ παιδιών», πλήττοντας η κ. Υπουργός με τις αποφάσεις της, την επαρχία και τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Χιλιάδες γονείς θα βρεθούν σε απόγνωση καθώς  δε θα πληρούν τις προϋποθέσεις  για την εγγραφή των παιδιών τους στο ολοήμερο σχολείο. Το εργασιακό καθεστώς, σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα είναι μεσαιωνικό με αποτέλεσμα να μην μπορούν πολλοί/ές να προσκομίσουν βεβαιώσεις εργασίας ή ανεργίας.

Στις επιταγές του Δ.Ν.Τ  για μια ακόμη φορά, θύμα είναι η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις, των συγχωνεύσεων-υποβιβασμών –καταργήσεων, της κατάργησης του διδασκαλείου, της κατάργησης των εκπαιδευτικών αδειών και της δεύτερης ξένης γλώσσας, καθώς και της απαξίωσης του ολοημέρου Σχολείου δεν πάρθηκαν για το καλό της παιδείας.

Μοναδικό κριτήριο όλων αυτών των ενεργειών αποτελεί η εξοικονόμηση εκπαιδευτικού προσωπικού, προκειμένου να μη γίνουν διορισμοί εκπαιδευτικών και φυσικά ελάχιστες αποσπάσεις.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ       Δ. Α. Κ. Ε.  Π/Ε          Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: