ΜΕ ΤΗ Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ. . . ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ!


images[2]Αγαπητοί συναγωνιστές και αγαπητές συναγωνίστριες της μεγάλης παράταξής μας της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε., απευθύνομαι σε εσάς λίγες μέρες πριν το συνέδριο της παράταξής μας, παίρνοντας αφορμή από την επιστολή του «αξιότιμου προέδρου μας»,  που, κατά δήλωσή του, αποφάσισε να κάνει διάλειμμα από τη θέση του προέδρου, γιατί, όπως λέει, τον κούρασαν όλα αυτά που του έκαναν όλοι αυτοί που δεν προσφέρουν στην παράταξη αλλά εκμεταλλεύονται την ανοχή όλων και επιβιώνουν χάρη στη μεγαλοψυχία του.

   Ήθελα να πιστεύω πως αυτή τη φορά και ενόψει του συνεδρίου μας θα πηγαίναμε σε συνέδριο επικαιροποίησης όλων των θέσεων μας απέναντι σε μια διαφορετική πραγματικότητα που βιώνει η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και η ελληνική κοινωνία γενικότερα…

   Για μια ακόμη φορά και την τελευταία στιγμή με την επιλογή του απερχόμενου «αξιότιμου προέδρου μας» η ατζέντα αλλάζει και επιλέγεται ο βούρκος και η λάσπη από την πλευρά των «γνωστών κύκλων» που εδώ και χρόνια σε τέτοιες στιγμές και ιδιαίτερα όταν νιώσουν πως κινδυνεύουν να χάσουν τον έλεγχο… βγάζουν τα φτυάρια και χωρίς ντροπή τα μοιράζουν σε αυτούς που τους κουβαλούσαν τις τσάντες όλα τα προηγούμενα χρόνια (άλλωστε τα ίδια έκαναν και αυτοί πριν λίγα χρόνια) στοχεύοντας όλους και όλες που θεωρούν ότι δεν τους εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους και απειλούν την προσωπική κυριαρχία τους.

   Με την επιστολή του «ο αξιότιμος πρόεδρός μας» προσπαθεί με κραυγές να δικαιολογήσει την «απόφασή του» να ξεκουραστεί… επιλέγει τη ρίψη της ασπίδας και όχι την έντιμη μάχη και την έντιμη αντιπαράθεση στο πεδίο του συνεδρίου… πλήρης υποκρισία.

   Η ερώτηση είναι αν η απόφαση είναι δική του ή οδηγήθηκε σε αυτήν μετά την απόσυρση της στήριξης προς το πρόσωπό του των «γνωστών κύκλων»… την απάντηση μου την έδωσε το μήνυμα που έλαβα μόλις τώρα για νέα υποψηφιότητα.

    Άρα το διάλειμμα έχει την ερμηνεία του και η επιλογή του  «αξιότιμου προέδρου μας» να στοχοποιήσει συγκεκριμένα πρόσωπα, συγκεκριμένες συλλογικές και συγκεκριμένους συλλόγους δεν είναι απλά μια αναφορά αλλά έχει στόχο να βάλει και πάλι τη  συγκρουσιακή λογική στην εκλογή προέδρου ελπίζοντας πως θα γυρίσει πίσω το ποτάμι που ζητά την αλλαγή της υφιστάμενης κατάστασης στο επίπεδο της λειτουργίας της παράταξης μας σε κεντρικό επίπεδο.

   Συγκεκριμένα και στο σημείο της επιστολής του «αξιότιμου προέδρου μας» που γίνεται αναφορά στο σύλλογό μου τον «Πλάτωνα» και το ψήφισμα που έβγαλε για το ανύπαρκτο θέμα της τοποθέτησης του «αξιότιμου προέδρου μας»   σε κυβερνητική θέση ενημερώνω πως στο συμβούλιο του Πλάτωνα κατέχω τη θέση του γενικού γραμματέα… όταν τέθηκε το ψήφισμα από την πλευρά των αριστεριστών δήλωσα πως δεν υπάρχει ζήτημα για να εκδοθεί ψήφισμα, κάτι με το οποίο  συμφώνησε και ο συνάδελφος της ΠΑΣΚ… μάλιστα ανέφερα πως ακόμη και αν υπάρχει κάτι το οποίο πρέπει να συζητηθεί είναι εσωτερικό θέμα της παράταξης μας και γι αυτό δεν πρέπει να βγει αυτό το ψήφισμα, ενόψει μάλιστα και του συνεδρίου μας… δυστυχώς πέρασε με ψήφους 3-2-1 το ψήφισμα και ως γραμματέας του συλλόγου έπρεπε να το υπογράψω και να το στείλω στα σχολεία…  λέτε να έπεισα τους αριστεριστές να φέρουν ψήφισμα ενόψει του συνεδρίου «αξιότιμε πρόεδρε» για να υπονομεύσω την υποψηφιότητα σας;

   Φτάνει πια η λάσπη «αξιότιμε πρόεδρε μας»…  

   Το ποιος είναι ο καθένας μας το γνωρίζουν οι συναγωνιστές μας σε όλη την Ελλάδα… το πώς χρησιμοποίησε ο καθένας την παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε. για προσωπική ανέλιξη είναι και αυτό γνωστό… το ποιοι ματώνουν εδώ και 30 χρόνια δίνοντας μάχες στα πραγματικά πεδία του συνδικαλισμού και αναγνωρίζονται από τους/τις συναδέλφους είναι και αυτό γνωστό…

   Σας περιμένω για τα περαιτέρω στο συνέδριο… πρόσωπο με πρόσωπο εσάς και την «παρέα» σας να μου πείτε πού κάνω προσωπικά εγώ κακό στην παράταξη… και σας καλώ να δώσετε στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης μου από την Κεντρική Επιτροπή με την οποία επέλεξα να μείνω απλός στρατιώτης της παράταξης που αγαπώ και δεν την χαρίζω σε κανέναν.

                                                                          Με τιμή στην αλήθεια

                                                                            Τεκίδης Αλέξανδρος

 

Σημείωση: Το κείμενο κανονικά θα έπρεπε να είναι εσωτερικό… επειδή όμως ο «αξιότιμος πρόεδρός μας» το ανέβασε στον κόμβο της κεντρικής ΔΑΚΕ το αναρτώ στο προσωπικό μου Blog.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ «ΑΞΙΟΤΙΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ»

Advertisement
Αναρτήθηκε στις ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΡΘΡΑ. 6 Σχόλια »

6 Σχόλια to “ΜΕ ΤΗ Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ. . . ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ!”

 1. Δημήτρης Στεργιούλης Says:

  Αν και απόμαχος δάσκαλος παρακολουθώ εκ του σύνεγγυς , κι όσο τούτο μου είναι κατορθωτό, τα τεκταινόμενα της παράταξης στην οποία ανήκα, ως μάχιμος δάσκαλος, πάνω από τριάντα χρόνια.
  Οι παλιότεροι συνάδελφοί μας, πιστεύω να με θυμούνται από τις Γενικές Συνελεύσεις της ΔΟΕ και τα Συνέδρια της ΔΑΚΕ.
  Όσο μπορούσα πολέμησα το φατριασμό μέσα στην παράταξη.
  Δεν αντιλέγω. Οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές και αλλίμονο αν δεν υπήρχαν, γιατί θα είχαμε στασιμότητα. Θα κολυμπούσαμε στα βαλτονέρια . Ως συνδικαλιστές να έχετε ξεκάθαρες απόψεις, ιδιαίτερα όταν το κόμμα προς το οποίο είναι προσανατολισμένη η παράταξή μας, βρίσκετια στην εξουσία, την οποία ευθαρσώς και με παρρησία διακηρύσσετε. Άκριτα δεν πρέπει να στηρίζεται καμία επιλογή του κόμματος σε θέματα παιδείας και εκπαίδευσης, όταν αυτή έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις θέσεις τις παράταξεις. Είναι μια θέση που μεγαλύνει το συνδικαλισμό, αλλά και τους συνδιθκαλιστές ως προσωπικότητες
  Άπόψή μου.» Είναι θλιβερό, ηγετικά στελέχη της παράταξης, εν όψει συνεδρίου, να αλληλοϋποβλέπονται και να αλληλοϋπονομεύονται.
  «Εάν το άλας μωρανθεί εν τινί αλησθήσεται» ; Δώστε τα χέρια ,λοιπόν. και βαδίστε ενωμένοι και ομονοούντες στο συνέδριό σας. Πρόεδρος θα εκλεγεί ένας. Δεν γίνεται διαφορετικά. Αυτός ο ένας φροντίστε να είναι ο εκλεκτός ανάμεσα στους εκλεκτούς.Την ανανέωση να την επιδιώκετε και να την ενισχύετε. Παντρέψτε την πείρα των άσπρων μαλλιών με το νεανικό σφρίγος και προχωρήστε.
  Στο συνέδριό σας εύχομαι καλή επιτυχία και απ’ αυτό να μην αποχωρήσει κανένας σύνεδρος πικραμένος.
  Με φιλικούς χαιρετισμούς
  Δημήτριος Στεργιούλης
  Επίτιμος Διευθυντής
  2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
  «ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»

 2. Δημήτρης Στεργιούλης Says:

  « Όταν η αχαριστία περισσεύει ο άνθρωπος αποθρασύνεται
  παραφέρεται, αυθαιρετεί και ασχημονεί»

  του Δημήτρη Στεργιούλη
  Επίτιμου Διευθυντή
  2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
  «ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»

  Ο Ορθόδοξος Χριστιανικός Ναός της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Πρεμετή της Αλβανίας λαφυραγωγήθηκε -το τονίζω εμφατικά λαφυραγωγήθηκε- από την ιδιωτική αστυνομία του Δήμου Πρεμετής , γιατί τάχα μου έχει κτισθεί στη θέση πού ήταν κτισμένο το πολιτιστικό κέντρο της Πόλης.
  Ουδέν αναληθέστερον τούτου. Τουναντίον το πολιτιστικό κέντρο ήταν κτισμένο στη θέση του Ναού της Υπεραγίας Θεοτόκου , κτίσμα του 17ου αιώνα ,που μετά την κατάρρευση του κόκκινου φασιστικού καθεστώτος του Χότζα, οι αλβανικές αρχές παραχώρησαν και πάλι το χώρο στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία της Αλβανίας.
  Μόνον ανοήμονες δεν αντιλαμβάνονται ότι πίσω από τη λαφυραγώγηση του Ορθόδοξου Ιερού Ναού στην Πρεμετή κρύβονται ερεβώδεις και σατανικές ομάδες Αλβανών τυχοδιωκτών , που φόρεσαν τη λεοντή του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού και , ανοημόνως σκεπτόμενοι και βλακωδώς ενεργούντες , πιστεύουν ότι προσφέρουν υπηρεσίες στην πατρίδα τους.
  Δεν είμαι πολιτικός, ούτε διπλωμάτης για να διακριβώσω , αν ο τρόπος αντίδρασης της Κυβέρνησής μας ήταν ο σωστός και ενδεδειγμένος για την προκείμενη περίπτωση.
  Βέβαια η πολιτική ηγεσία της Αλβανίας » δεν τείνει ους ευήκοον» σε διπλωματικά κείμενα διαμαρτυρίας με στρογγυλεμένες εκφράσεις και υποδηλούντα συντάκτες που κατέχουν σε άπταιστο βαθμό τους κανόνες του καθωσπρεπισμού. Αυτό είναι μια πραγματικότητα την οποία δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει .
  Δεν λέω. Καλές οι διαμαρτυρίες. Αλλά αυτές καθ’ εαυτές και αναποτελεσματικές και ατελέσφορες καθίστανται στις περισσότερες των περιπτώσεων, αν δεν συνοδεύονται από μέτρα σύντονα και λυσιτελή, που θα υποδηλώνουν ότι η Πατρίδα μας δεν είναι διατεθειμένη να εγκαταλείψει στην τύχη του τον Ελληνισμό της Αλβανίας.
  Το αξιοπερίεργο είναι ότι η αλβανική ηγεσία , που υποκινεί ή περιθάλπει παρόμοιες ενέργειες , εκτός του ότι προέβη σε δηλώσεις που εμπεριέχουν στοιχεία αμετροέπειας εν τω άμα υποτιμά και τη νοημοσύνη μας. Άλλως πως δεν εξηγείται ο ισχυρισμός της ότι ο λιθοβολισμός του Προξενείου μας στο Αργυρόκαστρο μπορεί να οφείλεται σε εκσφενδονισμό μικρής πέτρας από τροχούς διερχόμενου αυτοκινήτου.
  Εν πάσει περιπτώσει παρόμοιες ενέργειες και δηλώσεις των Αλβανών τους παρουσιάζουν αγνώμονες και αχάριστους στα όμματα του ελληνικού λαού..
  Στην Πατρίδα μας εγκαταβιούν και ψωμίζονται , με τους μετριότερους των υπολογισμών , κοντά στο ένα εκατομμύριο Αλβανών, δηλαδή το 1/3 σχεδόν του αλβανικού πληθυσμού, οι οποίοι επί σειρά ετών τώρα αιμοδοτούν την αλβανική οικονομία.
  Επί πλέον πρέπει να τονισθεί , και μάλιστα εμφατικά , ότι χιλιάδες αλβανοπαίδων φοιτούν εντελώς δωρεάν στα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσής μας και τυγχάνουν των ιδίων ακριβώς προνομίων με τα ελληνόπουλα με τη διαφορά ότι οι γονείς των ελληνόπουλων φορολογούνται , ενώ οι γονείς των αλβανόπουλων , κατά κανόνα, ούτε καν υποβάλλουν φορολογική δήλωση.. Δηλαδή λαμβάνουν δωρεάν τα διδακτικά τους βιβλία , σιτίζονται δωρεάν στις φοιτητικές λέσχες, τυγχάνουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του ιδίου επιπέδου με τους ελληνόπαιδες.
  Αλλά η προσφορά της Ελλάδας προς τους Αλβανούς δεν περιορίζεται μόνον σε όσα προανέφερα.
  Γι’ αυτό και συνεχίζω. Ποιος Αλβανός από αυτούς που εργάζονται στην Πατρίδα μας πλήρωσε έστω και ένα ΕΥΡΩ οσάκις χρειάστηκε να νοσηλευτεί στα νοσοκομεία μας ; Αλλά και πόσοι Αλβανοί σε ημερήσια βάση έρχονται στα Ιωάννινα και νοσηλεύονται δωρεάν στα εκεί Πανεπιστημιακά μας Νοσοκομεία;
  Θα μπορούσα να αναφερθώ και σε πλείστες όσες ευεργεσίες που τυγχάνουν οι Αλβανοί εκ μέρους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας. Αλλά είπαμε , όταν ένας λαός είναι αχάριστος το θεωρεί ασήμαντο να καταφέρεται και μάλιστα σκαιότατα κατά των ευεργετών του.
  Εγώ είμαι δάσκαλος. Επομένως θα φάνταζε αταίριαστο να αραδιάζω τρόπους και μέσα αντίδρασης της Κυβέρνησής μας ως αντιστάθμισμα στο συστηματικό διωγμό των ομογενών μας της Αλβανίας.
  Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η αλβανική ηγεσία θέλει παντί τρόπω και σθένει να ξεριζώσει τον Ελληνισμό από τις αρχαιόθεν πατρογονικές του εστίες.
  Μήπως είναι καιρός η Πατρίδα μας να ζητήσει ενεργοποίηση του Πρωτοκόλλου της Kέρκυρας του 1914 ;
  Λέω, μήπως ;

 3. Δημήτρης Στεργιούλης Says:

  « Εκ κακού κόρακος κακόν ωόν τέξεται»

  του Δημήτρη Στεργιούλη
  Επίτιμου Διευθυντή
  2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
  ¨ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»

  Ήταν της μοίρας μας γραφτό να το ακούσουμε κι αυτό. Τον Τούρκο πρωθυπουργό να πλειοδοτεί έναντι του Αμερικανού προέδρου Ομπάμπα , για το χρόνο διάρκειας της πολεμικής επιχείρησης κατά της Συρίας.
  Τούρκος ων ο Ερντογάν απεφάνθη. Όχι περιορισμένης διάρκειας η επέμβαση, αλλά παρόμοια με εκείνη του Κοσόβου, δηλαδή μέχρι να εξαναγκαστεί το καθεστώς Ασάντ να εγκαταλείψει την εξουσία.
  Κι εμείς συμπληρώνουμε. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα έλθουν στα πράγματα οι αδελφοί του Ερντογάν οι ισλαμιστές, μπας και εξισορροπούσε κάπως η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ύστερα από το στραπάτσο που έπαθαν στην Αίγυπτο οι ομοϊδεάτες του.
  ` Καπάκι στις δηλώσεις Ερντογάν ήλθαν εκείνες του Νταβούτογλου, που και αυτός απεφάνθη , ότι με βάσει τις πληροφορίες που συνέλεξαν οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας το καθεστώς Ασάντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα την 21η Αυγούστου κοντά στη Δαμασκό.
  Εν πρώτοις πρέπει να διατυπώσω τη δική μου άποψη εν προκειμένω προς άρση κάθε παρεξήγησης..
  Η χρήση των χημικών όπλων , αλλά και κάθε μορφή πολεμικής σύρραξης , εκτός των εθνικοαπελευθερωτικών, συνιστά έγκλημα καθοσίωσης και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται από τη διεθνή κοινότητα.
  Ας σχολιάσουμε όμως τις απόψεις Ερντογάν-Νταβούτογλου. Οι εν λόγω κύριοι είναι απόγονοι ενός λαού που βαρύνεται με γενοκτονίες λαών, για τις οποίες δεν έχουν το ψυχικό σθένος να ζητήσουν ούτε συγγνώμη.
  Λησμονούν οι Ερντογάν-Νταβούτογλου τις γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ελλήνων του Πόντου Πόντου , της Μικρασίας και της Κωνσταντινούπολης, των Κούρδων;
  Μήπως οι γενοκτονίες συνιστούν ειδεχθέστερο έγκλημα από εκείνο της χρήσης των χημικών όπλων;
  Άλλωστε οι Τούρκοι δεν δικαιούνται να ομιλούν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , γιατί είναι ο κατ’ εξοχήν βάρβαρος λαός της υφηλίου. Τούτο καταμαρτυρεί η ιστορία και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Κανένας λαός δε βαρύνεται με τόσες γενοκτονίες όσες οι Τούρκοι διέπραξαν.
  Όπου πέρασε Τούρκου ποδάρι δεν έμεινε τίποτε όρθιο.
  Όταν ένας λαός δεν σέβεται την πολιτιστική κληρονομιά άλλου λαού, όταν λαφυραγωγεί και καταστρέφει μνημεία τέχνης και πολιτισμού που οι αιώνες σεβάστηκαν , όταν ακόμη και τα νεκροταφεία βεβηλώνει και τα ιερά προσκυνήματα ποδοπατεί , ο λαός αυτός είναι καταδικασμένος στη συνείδηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης.
  . Αψευδές τεκμήριο του ισχυρισμού μου τα όσα οι Τούρκοι διέπραξαν κατά την παράνομη εισβολή και παράνομη κατοχή – για κοντά σαράντα χρόνια τώρα- του 38% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ακόμα και τους τάφους των Ελληνοκυπρίων ανέωξαν. Αυτό και μόνο ως γεγονός τα λέει όλα και φανερώνει ανάγλυφα τα εσώψυχα των Τούρκων.
  Οι έννοιες βάνδαλος και Τούρκος είναι ταυτόσημες.
  Δύνανται οι Ερντογάν-Νταβούτογλου να μας πούνε τι πρόσφερε στην ίσαμε σήμερα ιστορική του διαδρομή ο τούρκικος λαός στην πολιτιστική ιστορία της ανθρωπότητας; Αν έχουν να καταμαρτυρήσουν , έστω και το παραμικρό, εξυπακούεται ότι η δική μου συγγνώμη για το κείμενό μου αυτό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
  Δυστυχώς όσο και να ψαχτούν οι Τούρκοι εκείνα που έχουν να επιδείξουν είναι έργα βαρβαρότητας, έργα βανδαλισμού, σφαγές, λεηλασίες, αρπαγές, λαφυραγωγήσεις , δηώσεις, πυρπολήσεις, καταστροφές , σφαγές και γενικά κάθε τι το αισχρό και απάνθρωπο που μπορεί να επινοήσει ένας αρρωστημένος ανθρώπινος εγκέφαλος.
  Αν οι Ερντογάν -Νταβούτογλου είχαν επίγνωση των εγκλημάτων που διέπραξαν οι Τούρκοι στο διάβα των χρόνων θα έψαχναν να βρουν τρύπες να βάλουν τα κεφάλια τους να μη φαίνονται .
  Τέτοιοι ήταν και τέτοιοι εξακολουθούν να παραμένουν οι Τούρκοι. Φθονεροί, άρπαγες, βάνδαλοι, αιμοβόροι, απολίτιστοι.
  Δεν νομίζετε ότι τέτοιας πάστας άνθρωποι δεν είναι δυνατόν να μην επιχαίρονται όταν οσμίζονται την κάπνα του πολέμου; Υπήρχε λοιπόν περίπτωση οι δηλώσεις του Ερντογάν να κινούνταν σε διαφορετικό μήκος κύματος ; Τότε τι Τούρκος θα ήταν ;

 4. Δημήτρης Στεργιούλης Says:

  “ Όχι δα και αλβανικό έδαφος η Βορειοδυτική Ελλάδα”

  του Δημήτρη Στεργιούλη
  Επίτιμου Διευθυντή
  2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
  «ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»

  Όταν χάνει κανείς την αίσθηση του μέτρου ηλιθίως σκέφτεται και βλακωδώς συμπεριφέρεται.
  Τα Αλβανόπουλα στα σχολεία τους και συγκεκριμένα στο μάθημα της Γεωγραφίας διδάσκονται ότι η Βορειοδυτική Ελλάδα , από τη Φλώρινα μέχρι την Πρέβεζα , είναι αλβανικό έδαφος.
  Και ακάθεκτοι συνεχίζουν ισχυριζόμενοι ότι :
  εκτός της Βορειοδυτικής Ελλάδας, το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας και η μισή έκταση των Σκοπίων έμειναν εκτός αλβανικού κράτους..
  Άξιο επισήμανσης ότι εκτός από τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων , Άρτας, Πρέβεζα και Θεσπρωτίας, αλβανικό έδαφος αποτελεί και το Βόρειο Τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
  Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω οι Αλβανοί διεκδικούν και το Βασιλιά της Ηπείρου Πύρρο, τον οποίον έχουν κατατάξει μεταξύ των Αλβανών ηρώων.
  Θα πει κανείς ότι με τα φληναφήματα και τις ιστορικές και γεωγραφικές ανακρίβειες των Αλβανών δεν ασχολείται κανείς εχέφρων και σοβαρός άνθρωπος.
  Δεν αντιλέγω.
  Διερωτώμαι όμως όταν ο σταλινισμός επινόησε, το 1934, το «Μακεδονικό Έθνος» και αργότερα , το 1944, ο Τίτο μετονόμασε τα Σκόπια σε Μακεδονία και βάφτισε τους Σλάβους Μακεδόνες και με αυτή την ονομασία τους ενέταξε στο ομόσπονδο κράτος της Γιουγκοσλαβίας ως φληνάφημα χαρακτηρίστηκε η ενέργειά του .
  Και γνωρίζετε ποιοι ήταν εκείνοι που διαμαρτυρήθηκαν πρώτοι γι’ αυτό το Τιτοϊκό ατόπημα ; Οι Αμερικάνοι παρακαλώ, αυτοί που τώρα τους Σκοπιανούς Μακεδόνες τους ανεβάζουν και Μακεδόνες τους κατεβάζουν.
  Και δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο οι Σκοπιανοί όχι μόνο να πλαστογραφήσουν και να οικειοποιηθούν το όνομα Μακεδονία και τους αρχαίους βασιλιάδες της , των οποίων καυχώνται ότι είναι απόγονοι .
  Και να ήταν μόνο αυτό . Σήμερα , αν θυμάμαι καλά , πάνω από εκατό κράτη έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία. Βλέπετε τα συμφέροντα των ισχυρών και την πλαστογράφηση της ιστορίας ανέχονται και αδιάφορα σφυρίζουν όταν τους υποδεικνύεται ιστορικά τεκμηριωμένα ότι οι Σκοπιανοί είναι σφετεριστές του ονόματος της Μακεδονίας και πλαστογράφοι της Ιστορίας της.
  Έτσι τώρα και οι Αλβανοί τυχοδιώκτες , που οραματίζονται τη μεγάλη Αλβανία. Μιμούνται τους Σκοπιανούς. Παραποιούν την ιστορία αποσκοπούντες , έστω και μακροπρόθεσμα , να εγείρουν αλυτρωτικές αξιώσεις σε βάρος της Πατρίδας μας.
  Σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να διαλανθάνει της προσοχής μας ότι πίσω από αυτούς τους ανιστόρητους αλβανικούς οραματισμούς κάποιοι πάτρωνες υπάρχουν , που σε δεδομένη στιγμή θα προσπαθήσουν να υποστασιοποιήσουν τα σημερινά αλβανικά φληναφήματα.
  Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός στους χαλεπούς και πονηρούς καιρούς που ζούμε.

 5. Δημήτρης Στεργιούλης Says:

  «Η οικονομική εξαθλίωση του λαού μας δεν συνεπάγεται οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας»

  του Δημήτρη Στεργιούλη
  Επίτιμου Διευθυντή
  2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
  «ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»

  Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες των απαιτήσεων της τρόικα , προκειμένου να στέρξει στην εκταμίευση των δόσεων της δανειοδότησής μας.
  Εν τοις πράγμασι το Υπουργείο Οικονομικών της δόλιας της Πατρίδας μας τροϊκοκρατείται. Τελεί υπό ξένη επιτροπεία που επιτάσσει και αξιώνει , δίκην επικυρίαρχου, λήψη μέτρων , όχι απλώς δυσβάστακτων για το λαό μας, αλλά και εν πολλοίς αναποτελεσματικών για την ανόρθωση της εθνικής μας οικονομίας. Ο δε επί των οικονομικών μας υπουργός, εκών-άκων, εισάγει στο Εθνικό μας Κοινοβούλιο για ψήφιση νομοθετήματα , που οδήγησαν σε εξαθλίωση το λαό μας.
  Δεν έχω να επιδείξω, ούτε χρειάζονται άλλωστε , περγαμηνές οικονομολόγου για να βροντοφωνάξω το αυτονόητο., ότι δηλαδή ένας εξαθλιωμένος και πενόμενος λαός δεν μπορεί να ανορθώσει την οικονομία .
  Αντιπαρέρχομαι , βέβαια, την τακτική των κυβερνώντων τον τόπο μας, τωρινών και προηγούμενων, που εναπέθεσαν την οικονομική μας ανάπτυξη στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Δεν αναφέρομαι στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα , γιατί στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άνεργοι.
  Και εύλογα διερωτάται κάθε καλόπιστος άνθρωπος. Οι περικοπές μισθών και συντάξεων , συνεπικουρούμενες από ένα ποσοστό ανέργων που ξεπερνά το 27% του ενεργού εργατικού δυναμικού της Πατρίδας μας , είναι ποτέ δυνατόν να οδηγήσουν τη χώρα μας σε οικονομική ανάταση και πρόοδο; Αναντίλεκτα όχι.
  Πιθανολογώ ότι υπάρχουν και ελάχιστοι «οικονομολογούντες» , το τονίζω «οικονομολογούντες» και όχι οικονομολόγοι, που πιστεύουν το αντίθετο. Αυτοί συναριθμούνται, κυρίως , μεταξύ εκείνων των Ευρωπαίων και υπερατλαντικών φωστήρων που ηλιθίως σκεπτόμενοι πιστεύουν ότι η οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη ενός τόπου δύναται να συντελεσθεί όταν το μεγαλύτερο μέρος του ενεργού πληθυσμού του τεθεί σε ανεργία, όταν η αγορά του νεκρώσει και οι όποιες πλουτοπαραγωγικές πηγές του , καθώς και κάθε δημόσια επιχείρηση, που προσπορίζει έσοδα στον κρατικό κορβανά ξεπουληθούν.
  Δυστυχώς οι εξωφρενικές αυτές απόψεις των «οικονομολογούντων» , επειδή τις ασπάζονται καταλεπτώς εκείνοι που διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται ακόμα και σήμερα τον ιδρώτα του λαού μας, μας οδήγησε στο σημείο που βρισκόμαστε τώρα.
  Οι νυν κυβερνώντες ισχυρίζονται ότι όποια μέτρα παίρνονται σήμερα απορρέουν από τα μνημόνια που υπέγραψαν οι προκάτοχοί τους με τους οποίους σήμερα συγκυβερνούν.
  Οι προκάτοχοι των νυν κυβερνώντων, αν και σήμερα συγκυβερνούν με εκείνους που τα ανωτέρω ισχυρίζονται , διατείνονται ότι υπογράφοντας τα μνημόνια 1 και 2 έσωσαν τον τόπο από τη χρεοκοπία.
  Και να ήταν μονάχα αυτό ! Εδώ παρατηρείται το αξιοπερίεργο , και εκτός λογικής φαινόμενο , ο νυν αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης να καυχάται ότι , ως υπουργός οικονομικών στην κυβέρνηση του κόμματός του , πέτυχε «κούρεμα» του χρέους μας κατά 100 δις ευρώ . Κι αν , τω όντι , αυτό συνέβη πώς εξηγείται το γεγονός ότι ταυτόχρονα αυξήθηκε το δημόσιο χρέος μας πάνω από 110 δις ευρώ , αν θυμάμαι καλά ;
  Ειρήσθω εν παρόδω ότι έκτοτε και μέχρι σήμερα είχαμε δραστικό περιορισμό των δαπανών του κράτους σ’ όλους τους τομείς της δραστηριότητάς του, εισροή δανείων της τάξης των 300 δις ευρώ και πάρα ταύτα σήμερα το δημόσιο χρέος μας είναι κατά πολύ μεγαλύτερο εκείνου που είχαμε το 2009 , πριν δηλαδή μπούμε στους μνημονιακούς μηχανισμούς οικονομικής στήριξης. Πώς ερμηνεύεται τούτο; Τι λένε , εν προκειμένω, ο κ. Στουρνάρας και οι περί αυτόν;
  Με τους κανόνες των μέχρι τούδε γνωστών οικονομικών θεωριών το ανωτέρω φαινόμενο είναι δυσεξήγητο. Βέβαια αυτό το αντιλήφθηκε και το ΔΝΤ , σημαίνοντες εκπρόσωποι του οποίου επανειλημμένα αποφάνθηκαν ότι «στην περίπτωση της Ελλάδας εφαρμόστηκε λάθος συνταγή», παρά ταύτα , όμως , το πρόγραμμα πρέπει να συνεχισθεί να εφαρμόζεται απαρέγκλιτα ‘
  Βρε θεομπαίχτες ! Αφού η συνταγή είναι λάθος και το πρόγραμμα θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται απαρέγκλιτα είναι ποτέ να τελεσφορήσει , να έχει δηλαδή ευτυχή κατάληξη;
  Και ασφαλώς όχι. Αυτό το γνωρίζετε πολύ καλά. Για να επιμένετε όμως στην πιστή εφαρμογή ενός λανθασμένου προγράμματος καθίσταται πλέον ολοφάνερο ότι αλλού αποσκοπείτε. Και ηλίου φαεινότεροι είναι ότι στους άμεσους σκοπούς και στόχους σας συμπεριλαμβάνεται η διάλυση του ελληνικού κράτους και ο διασκορπισμός του πληθυσμού του στους τέσσερις ανέμους.
  Και το ύψος της αναισχυντίας και της παλιανθρωπιάς σας έφτασε σε ύψη δυσθεώρητα όταν με e-mail οι εκπρόσωποί σας της τρόικα απαίτησαν από την ελληνική κυβέρνηση το άμεσο κλείσιμο των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ με την επισήμανση στους εργαζόμενους .που θα απολυθούν από τις εταιρείες αυτές , να μη δοθεί αποζημίωση . Σε περίπτωση δε που υπάρχει νομικό κώλυμα για αποστέρηση της αποζημίωσης και προκειμένου να παρακαμφθεί ο νομικός σκόπελος ας κηρύξει για την προκείμενη περίπτωση πτώχευση το ελληνικό κράτος.
  Επίσης και άλλες «ρετσέτες» της τρόικα είδαν το φως της δημοσιότητας., Ούτε λίγο, ούτε πολύ απαιτούν και την πώληση των εκκλησιών μας , προκειμένου να εξυπηρετηθεί το χρέος .
  Προσωπικά δεν θα παραξενευτώ αν αυτά τα υποκείμενα απαιτήσουν να παραδώσουμε και τα νησιά μας σε γειτονικούς λαούς , προκειμένου να ελαττωθούν τα έξοδα της Κυβέρνησης και να αυξηθούν οι πιθανότητες να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος.
  Εκείνο που προξενεί μεγάλη εντύπωση στο λαό μας είναι το γεγονός ότι η Κυβέρνησή μας σπεύδει και υιοθετεί τις απαιτήσεις της τρόικα με το αιτιολογικό ότι αυτό είναι υποχρέωσή μας , που απορρέει από την υπογραφή των μνημονίων.
  Και τώρα τίθεται το μεγάλο ερώτημα. Ποιοι ακριβώς ήταν εκείνοι οι φωστήρες μας που υπέγραψαν «τυφλοις όμμασι» τέτοια μνημόνια αποικιακού χαρακτήρα; Είχαν επίγνωση το τι υπέγραφαν ή είχαν άγνοια σε τι είδους κείμενα έβαζαν την υπογραφή τους; Ποιος τους εξουσιοδότησε να υποθηκεύουν το μέλλον ολόκληρων γενεών και να εκχωρήσουν την εθνική μας κυριαρχία στους διεθνείς τοκογλύφους;
  Από πού και ως πού εισήγαγαν την εφαρμογή του αγγλικού δικαίου στην επίλυση των όποιων διαφορών μας με τους δανειστές μας ;
  Πώς δέχτηκαν την υποθήκευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Πατρίδας μας και από πού και ως πού μας έβαλαν ως γκεσέμια τους εκπροσώπους των δανειστών μας;
  Αγνοούσαν , εκείνοι που υπέγραψαν τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, ότι ο τόπος που υποθήκευσαν δεν ήταν χωράφι του πατέρα τους, αλλά τόπος αγιασμένος και ποτισμένος από το αίμα και σπαρμένος απ’ τα κόκαλα εκείνων που τον ελευθέρωσαν από αιώνων σκλαβιά;.
  Αγνοούσαν εκείνοι που υποθήκευσαν τον τόπο μας ότι στα σπλάχνα του έχουν θεμελιωθεί μνημεία τέχνης, απείρου κάλλους και ομορφιάς των προγόνων μας και ενώπιον τους υποκλίνονται οι αιώνες και οι ελευθερόφρονες λαοί της υφηλίου;
  Ποιος πληροφόρησε την τρόικα ότι οι Εκκλησίες μας και τα Μοναστήρια μας αποτελούν δημόσια περιουσία και απαιτούν την εκποίησή τους ένεκεν της εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους μας;
  Πληροφορούμε τους διεθνείς τοκογλύφους ότι Εκκλησίες και Μοναστήρια είναι κτισμένα από τον οβολό των Ελλήνων και στο λαό ανήκουν. Τίτλους ιδιοκτησίας των εκκλησιών και μοναστηριών δεν διαθέτει το ελληνικό δημόσιο.
  Αν η τρόικα προσδοκά ότι ασκώντας πίεση στους εδώ υποτακτικούς της , θα τους εξαναγκάσει να πιέσουν κι αυτοί με τη σειρά τους –τους κατά τόπους Μητροπολίτες και αυτοί κατ’ ακολουθία τα εκκλησιαστικά συμβούλια για εκχώρηση στους δανειστές μας της εκκλησιαστικής περιουσίας, πλανάται πλάνην οικτράν,
  Αν πάλι , κύριοι της τρόικα , αναθαρρήσατε με το ολίσθημα του Αρχιεπισκόπου μας Ιερωνύμου, που δέχτηκε από κοινού αξιοποίηση της περιουσίας της Αρχιεπισκοπής με το ελληνικό δημόσιο είσθε μακριά νυχτωμένοι.
  Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και ο Αρχιεπίσκοπος θα αναθεωρήσει την απόφασή του ευθύς ως συναισθανθεί το μεγάλο του ολίσθημα., γιατί η απλή λογική επιβάλλει συνεταιρισμό για εκμετάλλευση περιουσίας όταν τα συνεταιριζόμενα μέλη συνεισφέρουν από κοινού κεφάλαια για πραγμάτωση του όποιου σκοπού. Στην προκείμενη περίπτωση η Αρχιεπισκοπή προσφέρει την περιουσία της. Το ελληνικό δημόσιο τι προσφέρει;
  Επειδή μακρηγόρησα πρέπει να κλείσω το άρθρο μου επισημαίνοντας ότι : Αν η κυβέρνησή μας δεν απαλλαχθεί από τους ανοικονόμητους οικονομολογούντες που οικονομολογούν αυτός ο τόπος θα βαδίζει σύντομα και σταθερά στον όλεθρο.
  Φημολογείται ότι η Κυβέρνησή μας έκλεισε το στρατόπεδό στο Αμύνταιο της Φλώρινας , γιατί , λέει, η λειτουργία του στοίχιζε 4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
  Και ο υπογράφων αντιλέγει. Το ποσό είναι μηδαμινό, τη στιγμή που η λειτουργία του Γραφείου του κ. Καψή στοιχίζει, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας , πάνω 450.000 ευρώ ετησίως.
  Ε, όχι λοιπόν. Δεν είναι δυνατόν σ’ αυτόν τον τόπο να είμαστε φτηνοί στο αλεύρι και ακριβοί στη στάχτη.
  Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν , γιατί οι εκπρόσωποί μας ουδέποτε υπήρξαν πιστοί οικονόμοι της λαϊκής εντολής και αρκετοί από αυτούς θεωρούσαν το κράτος μας τιμάριό τους και μερικοί επιδόθηκαν , μετερχόμενοι μέσα και μεθόδους αθέμιτες, σε λαφυραγωγία του εθνικού μας πλούτου.-

 6. Δημήτρης Στεργιούλης Says:

  « Η ανοικονόμητη οικονομική πολιτική μας έφερε στο σημερινό μας κατάντημα. Ας όψονται οι υπαίτιοι»

  του Δημήτρη Στεργιούλη
  Επίτιμου Διευθυντή
  2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
  «ΕΤΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»

  Γι΄αυτό μας πήρε ο διάβολος και μας σήκωσε. Αλήθεια σε ευνομούμενη και χρηστώς διοικούμενη Πολιτεία ζούμε εδώ και αρκετά χρόνια ή σε κράτος που προσμοιάζει με το παλάτι του Οδυσσέα επί εποχής μνηστήρων; Άλλως πως δεν εξηγείται πώς διασκορπίστηκε τόσος πακτωλός χρημάτων που εισέρρευσε την Πατρίδα μας από τα μέσα της δεκαετίας του 85 ίσαμε σήμερα χωρίς να αλλάξει μορφή ο τόπος μας και μοίρα ο λαός μας.
  Απαριθμώ λοιπόν;
  Πακέτο Ντελόρ Ι
  Πακέτο Ντελόρ ΙΙ
  Πακέτο Ντελόροι ΙΙΙ
  Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα
  Πακέτο Πρόντι 1
  Πακέτο Πρόντι ΙΙ
  Αν θυμάμαι καλά και Πακέτο Πρόντι ΙΙΙ

  Άραγε τα χρήματα που αντιπροσωπεύουν τα ανωτέρω πακέτα σε πόσα δις ΕΥΡΩ ανέρχονται ; Κύριος οίδεν.
  Αν σκεφθεί κανείς το ύψος των χρηματικών εισροών στην Πατρίδα μας και την οικονομική κρίση που βιώνει ο λαός μας σήμερα μένει ενεός. Είναι ένα φαινόμενο δυσεξήγητο και ως οικονομικό πρόβλημα δυσεπίλυτο για τα μεγάλα λαϊκά στρώματα , βέβαια, γιατί οι ειδήμονες και οι επιτήδειοι λεηλάτες των χρημάτων του κρατικού κορβανά , γνωρίζουν πολύ καλά , γιατί η χώρα μας έφτασε στη σημερινή της κατάντια.
  Και καλά αυτοί οι επιτήδειοι και οι ειδήμονες στην εκμετάλλευση του ιδρώτα του λαού μας. Εκείνοι όμως που τάχθηκαν από το λαό μας ως πιστοί οικονόμοι, φύλακες και διαχειριστές του κρατικού θησαυροφυλακίου τι έκαναν ; Σίγουρα ανήγαγαν σε οικονομικό δόγμα « Το πάρτε διαβόλοι βάγια» ;
  Ίσως αυτός ο χαρακτηρισμός της οικονομικής πολιτικής- αναφέρομαι στην οικονομική πολιτική της τελευταίας τριακονταετίας – θεωρηθεί υπερβολικός και σπεύσετε να ρίψετε εναντίον μου τον λίθον του αναθέματος.
  Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να καταβάλλω προσπάθεια για να εδραιώσω το χαρακτηρισμό μου. Επιγραμματικά αναφέρω τον εσμό των «επιτήδειων ευγενών απατεώνων , που άλλοι κυκλοφορούσαν ως ντίλερς προώθησης και εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων σε βάρος της πατρίδας μας, άλλοι ως μεσάζοντες, έτεροι ως μιζαδόροι, αρκετοί ως εκμαυλιστές συνειδήσεων, ουκ ολίγοι ως χρηματιστηριακοί σπεκουλάντες, άλλοι ως τοκογλύφοι αισχίστου είδους, άλλοι ως λαθρέμποροι , ευάριθμοι ως ελεεινοί κομματάρχες, άλλοι πάλι ως ανάλγητοι έμποροι ελπίδας στους άνεργους νέους, άλλοι ως στυγνοί εκμεταλλευτές του ανθρώπινου πόνου και της ανθρώπινης δυστυχίας.
  ‘Ολοι τους , ως όρνεα σαρκοβόρα , επέπεσαν στο σώμα της Πατρίδας μας, χωρίς ο λαός μας να τους λιθοβολήσει , απομύζησαν ό,τι μπορούσαν να απομυζήσουν μέχρι που την κατάντησαν σκέλεθρο.
  Βεβαίως μεγάλη ευθύνη, εν προκειμένω , έχουν, άλλος πολύ άλλος λίγο, και όσοι κυβέρνησαν αυτό τον τόπο την τελευταία τριακονταετία. Ένιοι , οσάκις ο λαός μας τους εμπιστευόταν την διακυβέρνηση του τόπου μας , θεωρούσαν την Πατρίδα μας ως τιμάριό τους με ό, τι επιπτώσεις είχε αυτή η αντίληψή τους «εις το χρηστώς διακυβερνάν».
  Διαχειρίστηκαν τις τύχες του τόπου μας και τη μοίρα μας με τρόπο που επέτρεψε στις παντοειδείς συνομοταξίες των τρωκτικών, τις οποίες προανέφερα , χωρίς βέβαια να εξαντλήσω το ρεπερτόριό τους, να βρουν έδαφος πρόσφορο για να αναπτύξουν την άνομη δραστηριότητά τους.
  Υπήρξαν δε και περιπτώσεις που μερικοί θεωρούσαν εαυτούς ανέκκλητους οικονόμους της εμπιστοσύνης του λαού μας, με φυσικό επακόλουθο την έπαρση και την οίηση , δηλαδή ό, τι χειρότερο για έναν πολιτικό, γιατί το δίδυμο «έπαρση-οίηση» καθορίζει , για τους ειδήμονες του είδους, τις συντεταγμένες του πεδίου εκδούλευσης του επηρμένου και οιηματία πολιτικού. Στο πεδίο αυτό συνωθούνται οι αυλοκόλακες και οι σφουγγοκoλάριοι και εντός αυτού του πεδίου, κατά κύριο και πρώτιστο λόγο , σχηματίζονται τα «περιβάλλοντα» , τα οποία ευτελίζουν , ξευτελίζουν και τελικά «θάβουν» πολιτικά τα αφεντικά τους.
  Και ασφαλώς και υπήρξαν και υπάρχουν πολιτικές προσωπικότητες που αποτελούν το σέμνωμα του τόπου μας. Ευχής έργο να αποτελέσουν τη ζύμη για την αναγέννηση της πολιτικής ζωής της Πατρίδας μας.-


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: