Στα «τυφλά» η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης


Στα τυφλά επιχειρείται η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δεν έχει επεξεργασθεί στοιχεία με τις συνταξιοδοτήσεις της επόμενης διετίας προκειμένου να καθορίσει με ακρίβεια το δημοσιονομικό όφελος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει βασισθεί στα δεδομένα παρελθόντων ετών προκειμένου να προσδιορίσει το δημοσιονομικό όφελος από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και δεν έχει συλλέξει επικαιροποιημένα στοιχεία από το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΝΑΤ και τους υπόλοιπους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Έτσι, το ετήσιο όφελος των 550 εκατ. ευρώ που υπολογίζει η Κυβέρνηση ενδέχεται να μην είναι ορθό.

Πάντως, διαφαινόμενη πρόθεση του υπουργείου Εργασίας είναι η χρονική συντόμευση των αλλαγών που έφερε ο νόμος Λοβέρδου (3863/2010) στην αύξηση των ορίων ηλικίας για ασφαλισμένους από 1/1/83 έως 31/12/92.

Ο νόμος Λοβέρδου αύξησε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για το ΙΚΑ σταδιακά από τα 58 στα 60 έτη και από τα 38 χρόνια στα 40 χρόνια δουλειάς. Δηλαδή κάποιος που βγήκε στη σύνταξη το 2010 χρειαζόταν 10.500 ένσημα και ηλικία 58 ετών το 2012 11.100 ένσημα και ηλικία 59 ετών για να φθάσει στο 2015 όπου χρειάζεται πλέον 12.000 ένσημα και συμπληρωμένα τα 67 έτη.

Advertisement
Αναρτήθηκε στις ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ. 1 Comment »

Ένα Σχόλιο to “Στα «τυφλά» η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης”

  1. silver account Says:

    Στις σημαντικότερες αλλαγές περιλαμβάνεται η σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, καθώς και η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: