Συνεργασία της ΕΠΟ με το υπουργείο Παιδείας


Συνεργασία της ΕΠΟ με το υπουργείο Παιδείας
 Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, συναντήθηκε με την υφυπουργό Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, στο πλαίσιο της συνεργασίας του υπουργείου Παιδείας και της ομοσπονδίας για την πάταξη της βίας και την προώθηση της ισότητας των φύλων στον αθλητισμό. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν και αποφάσισαν σειρά ενεργειών για την αντιμετώπιση των συχνών κρουσμάτων βίας, που προκαλούνται με αφορμή αθλητικές διοργανώσεις.

Σε συνεργασία της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής, της Διεύθυνσης Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και της ΕΠΟ, θα αξιοποιηθεί η πρωτοβουλία «ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΒΙΑ», κατά την οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στα Πανελλήνια σχολικά πρωταθλήματα Λυκείων και στους «Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ», στα Δημοτικά και τα Γυμνάσια, θα μπορούν να δίνουν τη δική τους απάντηση στην αθλητική βία, με δικά τους βίντεο στο δικτυακό τόπο http://www.i-create.gr.

Για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα αποφασίστηκε ευρύτερη συνεργασία με την ΕΠΟ, με διαρκή και τακτικά προγράμματα στα σχολεία και στο Σχολικό Αθλητισμό. Αρχικά σε όλες τις τελικές φάσεις των Πανελληνίων Σχολικών Πρωταθλημάτων Λυκείων, θα απονέμεται βραβείο FAIR PLAY στην ομάδα (μαθητών και μαθητριών) που θα τηρεί περισσότερο από κάθε άλλη τους κανόνες του ευ αγωνίζεσθαι.

Σε συνεργασία και με την ΕΠΟ συμφωνήθηκε η ένταξη του Γυναικείου Ποδοσφαίρου στα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα Λυκείων, στο πλαίσιο της ανάπτυξης και προώθησης του, λαμβάνοντας υπόψη τα διεθνή στάνταρ όπως αυτά τίθενται από την UEFA και την FIFA. Στο πλαίσιο των «Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» των Δημοτικών και των Γυμνασίων η εισαγωγή του γυναικείου ποδοσφαίρου στο χώρο της εκπαίδευσης μπορεί να γίνει ομαλά και σε μεγάλη έκταση.

Τέλος, αποφασίστηκε η παρουσία στα σχολεία της χώρας, μέσα από δομημένα προγράμματα, διεθνών ποδοσφαιριστών και ποδοσφαιριστριών, προπονητών και παραγόντων, προκειμένου να υποστηρίξουν και να διευρύνουν τις παραπάνω πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και την προώθηση της ισότητας των φύλων στον αθλητισμό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ –  http://www.real.gr

Αναρτήθηκε στις ΑΡΘΡΑ από Blogs. Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: