Θεσσαλονίκη: Πόσοι μαθητές στερούνται το κολατσιό;


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012 17:16

Στην καταγραφή του αριθμού των μαθητών όλων των σχολείων που στερούνται το πρωινό κολατσιό, προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της δημιουργίας κοινωνικών δομών για τη στήριξη των μαθητών των σχολείων του δήμου και των οικογενειών τους.

Παράλληλα, το εν λόγω σχέδιο δράσης, που αποτελεί πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, προβλέπει τη σύσταση τμημάτων «Ενισχυτικής Διδασκαλίας» με εθελοντές καθηγητές σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το θέμα της καταγραφής του αριθμού των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν ανάγκη πρωινού κολατσιού στο χώρο του σχολείου, ο δήμος επιζητά την συνεργασία των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων όλων των σχολείων ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σχετικά, με τη δημιουργία της δομής ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, απευθύνεται έκκληση προς τους διευθυντές των γυμνασίων και λυκείων να ανακοινώσουν την πρόθεση του δήμου Θεσσαλονίκης στους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων τους και να καταγράψουν τον αριθμό των ωρών καθώς και το μάθημα της αντίστοιχης τάξης που μπορούν να καλύψουν εβδομαδιαία οι εθελοντές εκπαιδευτικοί, ώστε οι απαιτούμενες δομές να οργανωθούν σε σύντομο χρόνο από τη διεύθυνση Εκπαίδευσης.

ΠΗΓΗ: agelioforos.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG:  ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ… ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ… ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΜΗ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΜΑΘΗΤΗ… ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ! ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ… ΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΑΣΧΗΜΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ!

 

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: