Άννα Διαμαντοπούλου: Φέτος θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά η αξιολόγηση – όσοι καθηγητές και δάσκαλοι δεν συμμετέχουν δεν θα μπορούν να έχουν καμία εξέλιξη


ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ… ΨΗΦΟΥΣ ΜΑΖΕΥΕΙ!!!!!!!!!!!!

Σημείο ομιλίας της Υπουργού Παιδείας… ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!
 Να φύγει όλο το πολιτικό σύστημα; ωραία λοιπόν, να φύγει όλο το πολιτικό σύστημα. Από τη μια μέρα στην άλλη θα προκύψει κάτι καινούριο….. καταπληκτικό και ωραίο. Το εύχομαι και ξεκίνησα λέγοντας, ότι η δικιά μας η γενιά πρέπει να γίνει διάδρομος για την επόμενη. Όμως όχι μόνο μεγάλα λόγια κυρίες και κύριοι. Δίνω δύο παραδείγματα. Το πρώτο είναι για τον περίφημο νόμο για τα Πανεπιστήμια. Υπάρχουν 30.000 καθηγητές στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, 22 καθηγητές μίλησαν δημόσια και υποστήριξαν το νόμο. 22 επί 30 χιλιάδων. Σχεδόν όλοι τους είναι εδώ μέσα…
Όταν πάμε τώρα να εφαρμόσουμε το νόμο, υπάρχει μια απίστευτη λογική άρνησης σε ένα άρθρο του νόμου, που είναι το άρθρο της εξουσίας στα Πανεπιστήμια. Εκεί υπάρχει αντίδραση, στο πώς θα εκλεγεί το Συμβούλιο, στο πώς θα εκλεγεί ο Πρύτανης. Όλη η ιστορία είναι ένα θέμα εξουσίας.

Θέλω να τιμήσω τους καθηγητές εκείνους που παλεύουν μέσα στα Πανεπιστήμια, προσέξτε δεν είναι η μειοψηφία, πλειοψηφία είναι οι καθηγητές που θέλουν να εφαρμοστεί ο νόμος, αλλά αυτοί που τολμούν να βγουν μπροστά είναι πολύ μικρή μειοψηφία. Όταν συζητώ μαζί τους λένε «μα θα μου καταστρέψουν το εργαστήριο, μα δεν θα με αφήσουν να πάρω ξανά πρόγραμμα, μα δεν θα γίνει αυτό, μα δεν θα γίνει εκείνο». Στον μικρό κόσμο του Πανεπιστημίου,  όχι στον μεγάλο κόσμο της πολιτικής που κάθε επιλογή είναι ένας πόλεμος.
Και να έρθω στην αξιολόγηση. Ναι, 34 χρόνια δεν έχει αξιολογηθεί δάσκαλος και καθηγητής σε αυτή τη χώρα. Ξεκινήσαμε μόλις ανέλαβα την αξιολόγηση. Ξεκινήσαμε την αξιολόγηση στα σχολεία, έτσι γίνεται σε όλο τον κόσμο. Πρώτα η αξιολόγηση του σχολείου και μετά η αξιολόγηση του δασκάλου. Είπα τον πρώτο χρόνο εθελοντικά, τον δεύτερο υποχρεωτικά. Δήλωσαν μερικές χιλιάδες σχολεία μέσα σε μια βδομάδα. Μπήκαν μέσα στα σχολεία με ξύλα, με ρόπαλα, χτύπησαν καθηγητές, έβαλαν μέχρι και φωτιές. Τα χιλιάδες σχολεία μέσα σε μια βδομάδα έγιναν 500. Δεν υπήρξε μια ανακοίνωση κόμματος, μια διαμαρτυρία από την τοπική κοινωνία.
Όλοι θέλουμε την αξιολόγηση, με όποιον μιλήσετε στην ελληνική κοινωνία, με όποιον καθηγητή μιλήσετε, με όποιον δάσκαλο μιλήσετε λέει δεν γίνεται να μην αξιολογούμε πλέον.
Θα εφαρμοστεί ο νόμος όχι  βάζοντας αστυνομικούς και πυροβολώντας τα σχολεία. Όλα τα πράγματα εξελίσσονται και αυτή είναι η τέχνη της πολιτικής. Να κάνεις τη μεγάλη τομή, να πείθεις, να βρίσκεις συμμάχους, να υλοποιείς αυτό που χρειάζεται χωρίς να δημιουργείς βίαιες αντιπαραθέσεις χωρίς όρια. Φέτος θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά, γιατί όσοι καθηγητές και δάσκαλοι δεν συμμετέχουν δεν θα μπορούν να έχουν καμία εξέλιξη. Όλα λύνονται και όλα ωριμάζουν και όλα αλλάζουν όταν υπάρχει η πρώτη βασική τομή.
Είμαι η τελευταία που θα ήθελα να υποστηρίξω τα κόμματα, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, γιατί έχω μεγάλο μέρος προσωπικής ευθύνης για αυτά που συνέβησαν, δεν το αρνήθηκα ποτέ. Γιατί συμμετείχα σε μια προσπάθεια που όμως έχω μια εσωτερική ικανοποίηση, ότι από τότε που είμαι στην πολιτική, από την εφηβική μου ηλικία μέχρι σήμερα παλεύω μέσα σε ένα συγκροτημένο χώρο, ο οποίος άλλοτε έχει πλειοψηφίες και άλλοτε έχει μειοψηφίες.
Το ΠΑΣΟΚ υπήρχαν εποχές που ήταν το πιο μεταρρυθμιστικό κόμμα. Άλλες εποχές που ήταν  ένα βαθύ παλαιολιθικό κόμμα, όμως εκφράζει το χώρο του κέντρου και της υπεύθυνης αριστεράς από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου μέχρι σήμερα. Ήταν μια μεγάλη παράταξη. Μπορεί να πάρει άλλη μορφή, μπορεί να είναι άλλοι άνθρωποι, όμως αυτή η παράταξη ιστορικά είναι εκεί.
Ο λόγος που απάντησα και με πάρα πολύ σεβασμό σε όλους, είναι ότι η γενίκευση «οι πολιτικοί είναι έτσι», «οι καθηγητές είναι έτσι», οι δημοσιογράφοι είναι έτσι, οι παπάδες είναι έτσι, είναι μια φασιστική προσέγγιση που  είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία μας.
ΠΗΓΗ:  alfavita.gr

 

Αναρτήθηκε στις ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΡΘΡΑ. 1 Comment »

Ένα Σχόλιο to “Άννα Διαμαντοπούλου: Φέτος θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά η αξιολόγηση – όσοι καθηγητές και δάσκαλοι δεν συμμετέχουν δεν θα μπορούν να έχουν καμία εξέλιξη”

  1. Ψαρρού Ελένη Says:

    Το ενοχλητικό στα λεγόμενάτης δεν είναι ότι θα αξιολογούμαστε οι δάσκαλοι, αλλά ότι έχουμε φτάσει σε σημείο εξαθλίωσης από άποψη μισθών σε σχέση με τις άλλες χώρες και παρ’ όλα αυτά μας τις φέρνει για παράδειγμα.Δυστυχώς όμως δεν γίνεται να επικαλούμαστε όλο τον κόσμο μόνο όταν μας συμφέρει κυρια Διαμαντοπούλου! Η απειλή ότι δεν θα υπαρχει εξέλιξη στο δάσκαλο που αρνείται την αξιολόγηση, εμένα τουλάχιστον δε με αγγιζει! Δεν έγινα δασκάλα για τα μεγαλεία και τις καρέκλες! Δε με νοιάζουν! Σίγουρα εγινα δασκάλα όμως γιατί αγαπώ τα παιδιά και γιατί θα είχα ένα σταθερό μισθό κάθε μήνα να ζήσω αξιοπρεπώς τη ζωή μου. Είχα την άνεση να αγοράζω εκπαιδευτικό υλικό και να μην επιβαρύνω τους γονείς και να δουλεύω όσο πιο καλά μπορώ! Αλλά φοβάμαι ότι σε λίγο καιρό δε θα έχω να πληρώσω ούτε το ενοικιό μου! Λύστε πρώτα αυτό και μετά αξιολογείται.Όπως είπατε εδώ και 34 χρόνια δεν υπήρχε αξιολογηση και όμως τα παιδια έγιναν και δασκαλοι και καθηγητές και γιατροι και επιστημονες! Όπότε αυτό μπορεί να περιμένει….


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: