ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 8.500 ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!


Σε απόγνωση 120 συμβασιούχοι του δήμου Πειραιά

Απλήρωτες εδώ και περίπου τέσσερις μήνες παραμένουν οι 120 συμβασιούχοι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων του δήμου Πειραιά αλλά και οι περίπου 8.500 σ’ όλη την Ελλάδα, καθώς το …υπουργείο Παιδείας καθυστερεί να στείλει στις σχολικές επιτροπές τόσο του Δήμου Πειραιά όσο και των υπολοίπων δήμων της χώρας, τα χρήματα που αντιστοιχούν στη μισθοδοσία τους.

Η καθυστέρηση αυτή, που έχει οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενες σε απόγνωση, οφείλεται στο γεγονός ότι το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ), που ανήκει στο υπουργείο Παιδείας, δεν στέλνει τα χρήματα στις σχολικές επιτροπές των δήμων με τις οποίες οι καθαρίστριες έχουν υπογράψει τη σύμβασή τους.

Πηγη: newsbeast.gr
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG:  Καλά θα κάνουν όλες οι σχολικές επιτροπές των δήμων ανά την Ελλάδα να πληρώσουν με τη βοήθεια των Δήμων τις εργαζόμενες γιατί όλοι γνωρίζουμε τις χρονοβόρες διαδικασίες του ΕΙΝ και της διοίκησης γενικότερα. Θυμίζω ότι το 70% των χρημάτων για τις καθαρίστριες τα τελευταία χρόνια έρχεται αφού κλείσουν τα σχολεία. Αν σας πάει η καρδιά να αφήσετε εργαζόμενες απλήρωτες… εμπρός κάντε το!
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: