Εμείς και οι “άλλοι”…


Στις κρίσιμες στιγμές οι μάσκες πέφτουν και αναδεικνύονται τα πραγματικά πρόσωπα, οι ανομολόγητοι στόχοι, οι αληθινές επιδιώξεις πολιτικών, κομμάτων, οικονομικών συμφερόντων, του καθενός ατομικά.

Η ελληνική Δεξιά, τουλάχιστον η κοινοβουλευτική αλλά όχι η «ολίγο απ’ όλα» σαλτιμπάγκικη, ήταν πάντα κομμάτι του συστήματος. Αν δεν κυβερνούσε ήταν εν δυνάμει κυβέρνηση. Και κατά συνέπεια πολυσυλλεκτική και καθαρτήριο.

Η μετεμφυλιακή «νικήτρια» Δεξιά έκλεισε στις τάξεις της κάθε καρυδιάς καρύδι, αφού μέσα της βρήκαν πρόσφορο έδαφος οι μόνιμοι κολαούζοι της κάθε εξουσίας, και τσουβάλιασε τους αγνούς πατριώτες αγωνιστές με τους τυχοδιώκτες, τους δοσίλογους και… τους μαυραγορίτες. Αν τα πράγματα είχαν έρθει αλλιώς βέβαια, όλοι αυτοί θα ήταν σημαίνοντα στελέχη της Σοβιετικής Νομενκλατούρας, μη γελιέστε.

Αυτή η εμφυλιακή και μετεμφυλιακή δεξιά, με τον τρόπο που πολιτεύτηκε, έδωσε τη δυνατότητα να σχηματιστούν στις τάξεις της θύλακες «προθύμων» και υπάκουων σε εντολές πρεσβειών με τα γνωστά αποτελέσματα.

Παιδί αυτής της καθεστωτικής δεξιάς ήταν η δεξιά της μεταπολίτευσης. Μια δεξιά που νομιμοποίησε το ΚΚΕ και αποκατέστησε τη Δημοκρατία, που έβαλε τη χώρα στην ΕΟΚ και έκανε όλες τις μεγάλες επιλογές που οδήγησαν την Ελλάδα στην ανάπτυξη.

Κι όμως! Αυτή η δεξιά αισθανόταν πάντοτε ένοχη και υποχρεωμένη να απολογείται μονίμως για τα «κατορθώματα» της προηγούμενης! Παραδόθηκε αμαχητί στο ιδεολογικό πεδίο γιατί ήταν απασχολημένη να απολογείται για τα ξερονήσια (που τα άνοιξε ο παππούς Γιωργάκης, αυτός με το ρολόι ντε, για να μην ξεχνιόμαστε), για την αποστασία (του ΚΕΝΤΡΩΟΥ Μητσοτάκη), για τη χούντα, για το Βιετνάμ, για το ότι έκοψε η μαγιονέζα της κυρά-Μαρίκας…

Αυτή η «ενοχική» δεξιά, γεμάτη συμπλέγματα, ανεβοκατέβαινε στην εξουσία προσπαθώντας να γίνει ένα άλλο ΠΑΣΟΚ, μπας και τη βάλουν στις «δημοκρατικές δυνάμεις», άνευρη, χωρίς ιδεολογία, χωρίς πολιτικό λόγο καθαρό. Ήταν αυτή η δεξιά που απεμπόλησε τις έννοιες «έθνος» και «πατρίδα» για να αισθανθεί λιγουλάκι προοδευτική. Που «ξέχασε» κάπου τις έννοιες «κοινωνία» και «ριζοσπαστισμός» και τις χάρισε σε άλλους. Και που περιθωριοποίησε και τους εκφραστές τους. Οι περιπτώσεις Στεφανόπουλου και Σαμαρά δεν ξεχνιούνται…

Αυτή η ίδια «ενοχική» δεξιά δημιούργησε και στήριξε, και εν πολλοίς συνεχίζει να τρέφει, οπαδούς και στελέχη που αισθάνονται μονίμως την ανάγκη να αντιγράφουν κάποιον, κατά προτίμηση το ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα στην γιαλαντζί επαναστατική του μορφή. Είναι αυτή η κατηγορία των στελεχών που στους Καλλικρατικούς Δήμους δεν ήθελε να συμμετάσχει στις εσωκομματικές διαδικασίες, γιατί έτσι έκαναν και οι ΠΑΣΟΚοι… Που στις Δημοτικές εκλογές δεν πήγε να ψηφίσει, γιατί ούτε οι ΠΑΣΟΚοι πήγαν… Που τώρα θέλει να αποποιηθεί την κομματική της ιδιότητα, αλλά να κρατήσει τη συνδικαλιστική, γιατί έτσι έκαναν και οι ΠΑΣΟΚοι…

Για να βάλουμε, λοιπόν, τα πράγματα στη θέση τους. Έχει πήξει ξαφνικά η δεξιά από επαναστάτες του καναπέ και του πληκτρολογίου, από «χρήσιμους ηλίθιους», που αποφάσισαν σε μια νύχτα να αποκηρύξουν τον «προδότη» και «δοσίλογο» Σαμαρά!

Ζωσμένοι φυσεκλίκια και σε πλήρες ιδεολογικο-κοινωνικο-πολιτικό vertigo οι καπεταναίοι του Κολωνακίου και των Βορείων Προαστίων (Αθηνών και Θεσσαλονίκης) καταριούνται το Σαμαρά γιατί σταμάτησε το ντου στα χειμερινά ανάκτορα και δεν υποχρέωσε το ΓΑΠ να κρύβεται «από χωρίου εις χωρίον»… Γιατί δεν κατέλαβε εξ εφόδου το Προεδρικό Μέγαρο και δεν προκήρυξε άμεσα εκλογές (αν κι εδώ που τα λέμε, γιατί εκλογές και όχι αυτοαναγόρευση σε Πρωθυπουργό;). Γιατί αποδέχτηκε τον Παπατέτοιο και όχι τον… φούφοτο!

Ε, λοιπόν, βλαχο-Τσε όλης της χώρας, είναι καιρός να κόψετε τα ληγμένα και να κλείσετε την τηλεόραση!

  • Πότε, ρε σεις, ο Σαμαράς υποσχέθηκε «λαϊκές επαναστάσεις» και μπάχαλα;
  • Από πότε ο Σαμαράς μπορούσε να προκηρύξει εκλογές από μόνος του;
  • Από πού κι ως πού θα έπαιρνε στο κυνήγι τον ΓΑΠ που μόλις είχε πάρει ψήφο εμπιστοσύνης;
  • Από πότε θα αποφάσιζε αυτός για τον εντολοδόχο, όταν από το ΣΥΝΤΑΓΜΑ αυτό είναι δικαίωμα της πλειοψηφίας; Ή μήπως η συνταγματικότητα είναι λάστιχο και την επικαλούμαστε κατά το δοκούν;

Πάρτε το χαμπάρι! Ο Σαμαράς, όπως και ένα μεγάλο κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας δεν ανήκουν ούτε στην καθεστωτική δεξιά, ούτε στην ενοχική δεξιά που φαντασιώνεται «μεγάλες πορείες» και «κυβερνήσεις του βουνού» (κατά προτίμηση ΜΕ χιονοδρομικό…) για να απενοχοποιηθεί και να νιώσει «προοδευτική», κατά την αριστερή ερμηνεία του όρου.

Ο Σαμαράς, είτε αρέσει είτε όχι, ανήκει στην πατριωτική-λαϊκή δεξιά, που δεν έχει συμπλέγματα, που δεν ταλαιπωρείται από χρεοκοπημένα νεοφιλελεύθερα «ιδεολογήματα». Σ’ αυτή τη δεξιά για την οποία το έθνος και η πατρίδα είναι πάνω από δόσεις δανείων, πάνω από τρόικες, από τοποτηρητές, από πακέτα στήριξης…  Σ’ αυτή τη δεξιά για την οποία η πατρίδα είναι «ένα βαρύ χρέος που θέλεις να το τιμήσεις». Κι αυτό που διακυβεύτηκε ήταν το παρόν και το μέλλον αυτής της πατρίδας. Και μπροστά σ’ αυτό το διακύβευμα δεν χωράνε δογματισμοί!

Όχι, ο Σαμαράς δεν άρχισε τις εκπτώσεις. Άρχισε το ξήλωμα του καθεστώτος – συστήματος ΠΑΣΟΚ. Μέσα σε μία εβδομάδα:

  • Ματαίωσε το δημοψήφισμα – καταστροφή που έφερνε την Ελλάδα εκτός ευρώ.
  • Έστειλε τον Παπανδρέου σπίτι του και τον Παπανδρεϊσμό στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
  • Έβαλε τη χώρα σε πορεία εκλογών.

Εποχές σαν κι αυτή είναι που αναδεικνύονται οι μεγάλοι ηγέτες στους λαούς. Και δεν είναι ούτε θεοί ούτε αλάνθαστοι! Είναι όμως αυτοί που θα καταφέρουν να πάρουν το μέγιστο για το λαό και τον τόπο, να τον οδηγήσουν στην ομαλότητα, να ξανακατακτήσουν τα αυτονόητα.

Κι αυτή την ώρα εμφανίζονται οι, εντός των τειχών, «χρήσιμοι ηλίθιοι»! Παπαγαλίζοντας τα ΜΜΕ των μεγαλοεργολάβων, αισθάνονται «απογοήτευση» και «πίκρα» για την «προδοσία» της ΔΗΘΕΝ συγκυβέρνησης… Βαθιά ενοχικοί, απύθμενα καθεστωτικοί, αφόρητα κουραστικοί…

Ε, λοιπόν, νιώστε το! Αν επιμένετε να βάζετε τους εαυτούς σας στην ίδια μοίρα με τους ΠΑΣΟΚους με γεια σας με χαρά σας! Πιαστείτε χεράκι χεράκι μ’ αυτούς που ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ να ντρέπονται για τις επιλογές τους και τη στήριξη που πρόσφεραν απλόχερα στην κατοχική κυβέρνηση και να γυρνάν την πλάτη στο κόμμα τους, και τραβάτε για το Ζάλογγο.

Στο καλό (το «να μας γράφετε» δεν θεωρείται απαραίτητο)

ΠΗΓΗ: ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: