Έρχεται νέα φοροκαταιγίδα…


Το τελειωτικό χτύπημα θα δοθεί στους φορολογούμενους και το 2012, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Διαβάστε αναλυτικά στο NEWS 247 ποιοι φόροι έρχονται σε ακίνητα, εισοδήματα και καύσιμα. Άγριο ψαλίδι στις φοροαπαλλαγές

Όσοι εξακολουθούν να ελπίζουν ότι κάποια στιγμή θα μπει τέλος στις θυσίες, θα πρέπει να το ξεχάσουν οριστικά. Ο προϋπολογισμός του 2012, προβλέπει μια ακόμα φοροεπιδρομή, την οποία θα πληρώσουν τα γνωστά υποζύγια.

Συγκεκριμένα, υπάρχει πρόβλεψη για πρόσθετα έσοδα από άμεσους και έμμεσους φόρους 3,382 δισ. ευρώ.

Η αύξηση των φορολογικών εσόδων εκτιμάται ότι θα προέλθει από μέτρα που είχαν ανακοινωθεί στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και αναμένεται είτε να εφαρμοσθούν είτε να αποδώσουν πλήρως το νέο έτος καθώς και από τις πρόσθετες φορολογικές παρεμβάσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα.

Στα μέτρα αυτά όπως προκύπτει από την ανάλυση του προϋπολογισμού περιλαμβάνονται και αυξήσεις των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων.

Στα πρόσθετα φορολογικά έσοδα ύψους 3,382 δις ευρώ σε σχέση με φέτος έχουν υπολογιστεί:

* Πλήρης εφαρμογή του μέτρου της μείωσης του αφορολόγητου ορίου στο εισόδημα των φυσικών προσώπων από 12.000 σε 5.000 ευρώ.

*Κατάργηση του μέτρου της έκπτωσης φόρου σε ποσοστό 10% επί του επιπλέον ποσού από το αφορολόγητο που συγκεντρώνεται με την προσκόμιση αποδείξεων,

*Επαναξιολόγηση και κατάργηση ορισμένων φορολογικών απαλλαγών και εξαιρέσεων ( μέτρο από το οποίο η κυβέρνηση προσδοκά έσοδα το 2012 ύψους 1,950 δις ευρώ),

*Διεύρυνση των τεκμηρίων φορολόγησης σε όλους τους φορολογούμενους,

*Συνέχιση της είσπραξης εσόδων από το τέλος επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες που έχει επιβληθεί από το έτος 2011.

*Αλλαγή στο φόρο ακίνητης περιουσίας, με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και την αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

*Συνέχιση της είσπραξης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας, που είναι ήδη σε ισχύ από το προηγούμενο έτος.

*Επιβολή έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις με μεγάλη κερδοφορία τη χρήση έτους 2010.

*Πλήρης εφαρμογή της ειδικής ρύθμισης για τα ιδιωτικά σκάφη, με παύση της ισχύος της άδειας επαγγελματικού πλοίου αναψυχής,

*Πλήρης απόδοση του μέτρου της αλλαγής στον τρόπο υπολογισμού του ΕΦΚ στον καπνό,

*Συνέχιση της είσπραξης της ειδικής εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης από τα φυσικά πρόσωπα, και για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν στο 2011,

*Πλήρης απόδοση του μέτρου αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση από 13% σε 23%,

*Πλήρης εφαρμογή του μέτρου επιβολής ΕΦΚ στο φυσικό αέριο,

*Πλήρης εφαρμογή του σχεδίου δράσης για την είσπραξης ανείσπρακτων οφειλών προς το Δημόσιο, καθώς και την πλήρη απόδοση του νέου πλαισίου εκδίκασης φορολογικών διαφορών.

*Απόδοση του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (ΤΗΔΕ), που είναι σε ισχύ από το 2011 ( από το μέτρο αυτό αναμένονται έσοδα 1,7 δις ευρώ το 2011 και 1,8 δις ευρώ το 2012)

*Εφαρμογή της αύξησης του συντελεστή ΕΦΚ στο πετρέλαιο εσωτερικής καύσης (diesel) θέρμανσης σε 60 ευρώ το χιλιόλιτρο για τα φυσικά πρόσωπα και στην εξομοίωση του εν λόγω συντελεστή με εκείνο του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (diesel) κίνησης για τις επιχειρήσεις.

*Εξίσωση του συντελεστή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο (diesel) θέρμανσης με εκείνο του πετρελαίου (diesel) κίνησης, από τον Οκτώβριο του 2012.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: