ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ… ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


Κοινή Απεργιακή απόφαση ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με δύο κοινές απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν σήμερα, Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ., να αντιδράσουν στα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, σε βάρος των εργαζομένων που προωθούν Κυβέρνηση και Τρόικα.

Συγκεκριμένα οι Ε.Ε. Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στο Δημόσιο Τομέα, στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και τις ΔΕΚΟ στις 5 Οκτωβρίου, αλλά και σε νέα 24ωρη Γενική Πανεργατική Απεργία στις 19 Οκτωβρίου.

Στο μεσοδιάστημα Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα πραγματοποιήσουν περιφερειακές συσκέψεις, προκειμένου να προετοιμάσουν και οργανώσουν νέες απεργιακές αντιδράσεις, απαιτώντας την αλλαγή της πολιτικής που αποφασίζουν οι «Δανειστές» και εκτελεί η Κυβέρνηση χωρίς αντιρρήσεις και την ανατροπή των  νέων μέτρων που βυθίζουν σε απόγνωση τον κόσμο της εργασίας, τους συνταξιούχους, τους ανέργους  και τους νέους της χώρας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Απόφαση Γενικού Συμβουλίου 16 Σεπτεμβρίου 2011

Η πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόικα μέρα με τη μέρα καταργεί και ισοπεδώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και μας οδηγεί στη φτώχια και την εξαθλίωση.

Οι δραματικές  περικοπές εισοδημάτων, τα νέα φορολογικά χαράτσια, η αύξηση της ανεργίας, οι μαζικές απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο μέσα από τον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας, το νέο φτωχολόγιο – μισθολόγιο, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, η διάλυση της κύριας σύνταξης και των επικουρικών ταμείων, η υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας και Υγείας, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και η παρά πέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, αποτελούν τα αντεργατικά εργαλεία της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης, που θέλει να γυρίσει την κοινωνία στον προηγούμενο αιώνα.

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, υποταγμένη στα συμφέροντα των δανειστών και του μεγάλου κεφαλαίου  και των πολυεθνικών, έχει δραματικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και στην κοινωνία και ταυτόχρονα μεγαλώνει την ύφεση και αυξάνει δραματικά τα δημοσιονομικά προβλήματα.

Οι εργαζόμενοι πρέπει  να σταματήσουμε τη νέα βάρβαρη επίθεση στο εισόδημά μας, τα νέα έκτακτα χαράτσια σε βάρος των εργαζομένων και των ανέργων.

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με βάση τις παραπάνω εκτιμήσεις αποφάσισε:

  • 1. Καταλήψεις Υπουργείων και Δημοσίων Υπηρεσιών, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια για την προβολή, ανάδειξη και διεκδίκηση των αιτημάτων των εργαζομένων.
  • 2. Τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων στους φορείς που το προσωπικό τους εντάσσεται στον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας και πραγματοποιούν απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 1:00μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
  • 3. Την κήρυξη 3ωρης παναττικής στάσης εργασίας την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου για όλο το Δημόσιο (12:30 – λήξη ωραρίου) για τα θέματα της Παιδείας και τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 1:00μμ στα Προπύλαια.
  • 4. Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 6 Οκτωβρίου και εξουσιοδότηση της Ε.Ε. για τη διεύρυνση ή τη μεταφορά της απεργίας, προκειμένου να υπάρχει κοινή γενική απεργία των εργαζομένων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.
  • 5. Την εξουσιοδότηση της Ε.Ε., για την πραγματοποίηση νέων απεργιακών κινητοποιήσεων, το αμέσως επόμενο διάστημα ανάλογα με τις εξελίξεις.

Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: