24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση και η τρόικα, παρά  την ομολογία τους για την αποτυχία της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής, συνεχίζουν  και εντείνουν τη νέα βάρβαρη επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο προβλέπονται επιπλέον και νέες περικοπές εισοδημάτων μέσα από την αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης, την αύξηση των κρατήσεων για ανεργία  και το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο.

Ταυτόχρονα προβλέπεται το ξεπούλημα  των ΔΕΚΟ και των Δημοσίων Υπηρεσιών και μάλιστα μέσα από τη σύσταση ιδιωτικού φορέα που θα ελέγχει η ίδια η Τρόικα!!!

Το νερό, το ρεύμα, ο ΟΤΕ, τα λιμάνια, οι συγκοινωνίες, ο ΟΠΑΠ, τα Κρατικά Λαχεία, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κ.α. ξεπουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί,  με δραματικές επιπτώσεις  για την κοινωνία και την εγχώρια οικονομία.

Μαζί όμως με τις ΔΕΚΟ και τη δημόσια περιουσία, η κυβέρνηση  προωθεί τη συγχώνευση και κατάργηση Δημοσίων Υπηρεσιών, τη δραματική  μείωση  της απασχόλησης και στο στενό δημόσιο τομέα, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στους πολίτες και τους εργαζόμενους.

Τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας θα διαδέχονται το ένα το άλλο και θα οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση  τους εργαζόμενους και ολόκληρη την  κοινωνία.

Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες μας, οι αγώνες όλης της ελληνικής κοινωνίας με τα πρωτόγνωρα μαζικά και δυναμικά συλλαλητήρια, μπορούν να σταματήσουν την πολιτική που καταστρέφει τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους και την κοινωνία, προς όφελος των δανειστών, των κερδοσκόπων και του κεφαλαίου.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 Π.Μ. ΣΤΟ ΕΚΘ

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: