«ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ-ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΙ»


Οι μάσκες έπεσαν πλήρως, για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση της ανακολουθίας και της υποτέλειας επιβεβαίωσε την αναλγησία της , δίνοντας προς θυσία και τον ευαίσθητο χώρο της παιδείας ,υπακούοντας με ευλάβεια στις προσταγές του Δ.Ν.Τ .

Παρά τις «φιλότιμες προσπάθειες» της Υπουργού Παιδείας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σε όλα τα Μ.Μ.Ε, δυστυχώς γι’ αυτή δεν την πιστεύει κανείς.

Δεν μπορεί κανείς Έλληνας και καμιά Ελληνίδα να πιστέψει ότι  οι «μεταβολές» των Σχολείων, Συγχωνεύσεις, Καταργήσεις – Υποβιβασμοί  που ανακοίνωσε  το Υπουργείο έγιναν «για το καλό των μαθητών μας», «με παιδαγωγικά κριτήρια» «για αξιοποίηση του υπάρχοντος εκπαιδευτικού προσωπικού» και άλλα αστεία τέτοιου είδους.

Εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο γιατί δεν ανακοίνωσε συγχρόνως και ιδρύσεις και προαγωγές Σχολικών Μονάδων, όπως γινόταν κάθε χρόνο;

Μήπως γιατί οι προαγωγές και ιδρύσεις είναι για το καλό των μαθητών αλλά πολύ κακό για τους εκφραστές του Μνημονίου;

Μήπως οι προαγωγές δεν ανακοινώθηκαν γιατί θα πρέπει να πάρουν την έγκριση του Υπουργείου Οικονομικών-Δ.Ν.Τ ;

Με μια μονομερή και συγχρόνως λογιστική απόφαση το Υπουργείο κατήργησε –συγχώνευσε-υποβίβασε 1933 Σχολεία  σ’ όλη την Ελληνική επικράτεια, αλλάζοντας κυριολεκτικά το χάρτη των Σχολείων της χώρας μας.

Το όλο εγχείρημα έγινε ξεκάθαρα με λογιστικά και οικονομικά κριτήρια με τελικό σκοπό την εξοικονόμηση πόρων από τα λειτουργικά έξοδα των Σχολείων και τον περιορισμό έως κατάργηση των διορισμών.

Καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την υποβάθμιση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

Καταγγέλλουμε όλους αυτούς που με την απραξία και την ένοχη σιωπή τους  γίνονται τα γρανάζια για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να αντιδράσουν δυναμικά στην προσπάθεια υποβάθμισης του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δ.Α.Κ.Ε/Π.Ε  Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: