ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Δ.Ο.Θ. ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 23-2-2011


Βιώνουμε την πιο βάρβαρη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων και της ζωής μας.

Η Κυβέρνηση και η Τρόικα με πρόσχημα την οικονομική κρίση, αφαιρούν ένα – ένα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα δανειστών, κερδοσκόπων, τραπεζιτών και εργοδοτών.

Συγχωνεύουν, καταργούν, υποβαθμίζουν τις Δημόσιες Υπηρεσίες με μοναδικό κριτήριο τον περιορισμό των δαπανών.

Έτσι αποδιαρθρώνουν τις δημόσιες συγκοινωνίες, συρρικνώνουν την Δημόσια Παιδεία με συμπτύξεις, τη Δημόσια Υγεία με καταργήσεις υπηρεσιών, διαλύουν κάθε κοινωνικό ιστό μεταφέροντας το κόστος όλων αυτών στις πλάτες των εργαζομένων.

Με άλλοθι τα οικονομικά αδιέξοδα που διαπιστώνονται στα Επικουρικά Ταμεία επιχειρείται το κούρεμα των επικουρικών συντάξεων. Με το νέο μισθολόγιο θα έχουμε νέες περικοπές των αποδοχών των Δημοσίων Υπαλλήλων με στόχο την εξοικονόμηση 2,7 δις όπως κυνικά ομολογείται.

Στις 10 Φλεβάρη στη βάση όλων των παραπάνω, Πρωτοβάθμια Σωματεία μέλη της δύναμης της ΕΔΟΘ, προγραμμάτισαν διάφορες αγωνιστικές δράσεις στα πλαίσια και της προετοιμασίας της Απεργίας στις 23 Φλεβάρη.

Έτσι:

Ø     Σύλλογοι δασκάλων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στις δυο Διευθύνσεις Ανατολικά και Δυτικά.

Ø     Η ΠΟΕΔΗΝ και τα Σωματεία των Νοσοκομείων μπλοκάρουν τα Ταμεία των Εξωτερικών Ιατρείων με σκοπό την ελεύθερη πρόσβαση των ασθενών αντιδρώντας στο χαράτσι του εισιτηρίου  των 5 ευρώ.

Ø     Στα Σωματεία των ΟΤΑ εκτός της Στάσης Εργασίας των μονίμων Υπαλλήλων συμμετέχουν με 24ωρη Απεργία οι Συμβασιούχοι και καλούν σε συγκέντρωση το Δημαρχείο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Κατάληξη όλων των παραπάνω η συγκέντρωση – παράσταση της ΕΔΟΘ στις 12 μ. μπροστά στο πρώην ΥΜΑΘ και η επίδοση Ψηφίσματος – Υπομνήματος στους Αρμόδιους.

Υλικό για την Γενική Απεργία στις 23.2.2011 υπάρχει στα γραφεία του Μεγάρου της ΕΔΟΘ – Ν/Τ ΑΔΕΔΥ (Προξένου Κορομηλά 51, 2ος Όροφος).

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: