Αναμόρφωση των Π.Δ. 200/1998 και 201/1998…


Σε λίγες μέρες θα συνεδριάσει η επιτροπή για την αναμόρφωση των Π.Δ. 200/1998 και 201/1998… εμείς από την πλευρά μας προτείνουμε κάποιες αλλαγές που κινούνται κυρίως  στο ξεκαθάρισμα λεπτομερειών που αναφέρονται στα δύο διατάγματα  και πιστεύουμε πως θα βοηθήσουν στην  λειτουργία των σχολείων  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο … χωρίς να απαιτείται καμιά άλλη απόφαση για τα θέματα που προβλέπονται .

Μαθαίνουμε επίσης πως η συγκεκριμένη επιτροπή θα ασχοληθεί και με το καθηκοντολόγιο… γνωρίζουμε ότι αποτελείται από εκπαιδευτικούς συναδέλφους μας… τους καλούμε λοιπόν με τις προτάσεις τους να θωρακίσουν τη Δημοκρατία στο σχολείο κάνοντας το Σύλλογο Διδασκόντων κυρίαρχο όργανο.

Επειδή δε διεκδικούμε το αλάθητο… καλούμε τους συναδέλφους που θα διαβάσουν το άρθρο να κάνουν τις δικές τους παρατηρήσεις.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Θεωρούμε πως δε χρειάζονται δύο Προεδρικά Διατάγματα για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Αρκεί ένα Π.Δ. γιατί τα περισσότερα θέματα είναι κοινά… από τη στιγμή μάλιστα που η προσχολική εκπαίδευση είναι υποχρεωτική, πρέπει να ακολουθεί και συγκεκριμένες διατάξεις που θα της προσδώσουν και την αξία που έχει.

Αυτό που πρέπει να προσεχθεί όμως για τα Νηπιαγωγεία είναι το ωράριο των νηπιαγωγών , το οποίο πρέπει να ξεκαθαρίσει μέσα στο νέο Προεδρικό Διάταγμα, έτσι ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες και να αναγνωριστεί στους/στις νηπιαγωγούς το γεγονός  της μη ύπαρξης διαλειμμάτων.

Επίσης καλό θα ήταν να υπάρξει σαφής διάταξη για την αναπλήρωση των νηπιαγωγών όταν απουσιάζουν  με υποχρέωση του Γραφείου Εκπαίδευσης να αναπληρώνει άμεσα τα κενά. (Τα παραπάνω, φυσικά,  θα μπορούσαν να εκλείψουν τελείως αν μπορούσαμε να οργανώσουμε πολυδύναμα νηπιαγωγεία με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή ή  ακόμη και να εντάξουμε τα νηπιαγωγεία στα δημοτικά σχολεία οργανώνοντας μια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ενιαία  οχτώ(8) χρόνων .

Προεδρικό Διάταγμα 201/1998

Προεδρικό Διάταγμα 200/1998

Στα δύο κείμενα τα υπογραμμισμένα με κίτρινο διαγράφονται και προστίθενται αυτά με το κόκκινο.

2 Σχόλια to “Αναμόρφωση των Π.Δ. 200/1998 και 201/1998…”

 1. Ηλίας Κωνσταντινίδης Says:

  Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.Τίποτα επί της ουσίας.

  • alextekidi Says:

   Εσύ Ηλία μου τι προτείνεις; Μιλάμε για το 201 και όχι για το καθηκοντολόγιο ή για αλλαγές γενικότερα… Άλλωστε το 201 αποδεδειγμένα λειτούργησε αρκετά καλά όλα αυτά τα χρόνια!
   Περιμένω τις προτάσεις σου.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: