Ο Α. Σαμαράς δεν έχει κανένα λόγο να συναινέσει σε μια πολιτική που οδηγεί στην εξαθλίωση!


Αύριο ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα συναντηθεί με τους …Επιτρόπους της Κυβέρνησης. Όπως έγραψε ήδη το Antinews η συνάντηση με τους εκπροσώπους της Τρόϊκας έχει κανονισθεί γι αύριο στις 1.30 μμ.

Κατ’ αρχήν…..επί της διαδικασίας:

Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε προ μηνός με τον κ. Ρομπάι.

Ποιος ο λόγος συναντηθεί με τους χαμηλόβαθμους υπαλλήλους της τροϊκας;

Κάλλιστα θα μπορούσαν να τους δεχτούν ο κ. Μηταράκης με τον κ.Σταϊκούρα, οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι τομεάρχες.

Από τη στιγμή, όμως, που συμφωνήθηκε η συνάντηση, ας μου επιτραπούν μερικές παρατηρήσεις:.

  1. Η πολιτική που επέβαλε η τροϊκα στην Ελλάδα απέτυχε σε όλους τους τομείς. Επεσαν έξω στον πληθωρισμό, έπεσαν έξω στην ανεργία, έπεσαν έξω στο ύψος της ύφεσης.  Ό,τι προέβλεψαν, ό,τι εκτίμησαν,  βγήκε εκτός στόχων.
  2. Αφού η μέχρι σήμερα συνταγή τους απέτυχε, τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι αυτά που εισηγούνται για το μέλλον θα είναι αποτελεσματικά; Τίποτα απολύτως! Πάλι έξω θα πέσουν!
  3. Η εμμονή σε μια αποτυχημένη πολιτική, που μετά βεβαιότητος οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο, προκαλεί ερωτηματικά για τις πραγματικές επιδιώξεις της τροϊκας. Τι τους ενδιαφέρει περισσότερο: η διάσωση της Ελλάδος ή η διάσωση των δανειστών μας; Η δική μου εντύπωση, είναι ότι νοιάζονται περισσότερο για τους δεύτερους.
  4. Αν η ακολουθούμενη πολιτική αποτύχει, (άλλωστε στην πολιτική ποτέ δεν είσαι βέβαιος για το αποτέλεσμα), ποιο είναι το εναλλακτικό σενάριο; Με άλλα λόγια έχουμε Plan B; Και αν ναι,  τι προβλέπει αυτό το Plan B;  Δεν ρωτάω τυχαία….
  5. Η Ν.Δ. παραμένει  κατηγορηματικά αντίθετη στο ακολουθούμενο  μείγμα πολιτικής. Ό,τι σε καμιά περίπτωση δεν θα στηρίξει κοινωνικά ανάλγητα και οικονομικά δυσβάσταχτα μέτρα.  Πρώτον γιατί η κοινωνία δεν αντέχει άλλο και δεύτερον γιατί  τα μέτρα αυτά δεν κάνουν τίποτα για την ανάπτυξη της οικονομίας μας. Και χωρίς ανάπτυξη η χώρα δεν έχει μέλλον και το μνημόνιο θα γίνει καθεστώς.

Επειδή τις τελευταίες μέρες τεχνηέντως καλλιεργείται η φήμη ότι δήθεν ο κ. Σαμαράς  ρίχνει νερό στο κρασί του αναφορικά με το Μνημόνιο, καλόν είναι τα πράγματα να ξεκαθαρίσουν αύριο. Η κυβέρνηση προσπαθεί να συσκοτίσει τα πράγματα για να επιμερίσει τις ευθύνες. Ο κ. Σαμαράς δεν έχει κανένα λόγο να συναινέσει σε μια πολιτική που οδηγεί τη χώρα σε εξαθλίωση.

Γιατί, όπως  λέει και ο Φάκτορας,  «δωράκια αυτοϋπονόμευσης δεν κάνουμε ποτέ στους πολιτικούς μας αντιπάλους»

Η τροϊκα πρέπει να καταλάβει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν και άλλες φωνές.  Υπάρχει και μια άλλη πρόταση. Δεν παραδοθήκαμε ακόμα όλοι.

Κώστας Ροδινός.

ΠΗΓΗ: http://www.antinews.gr

Αναρτήθηκε στις ΑΡΘΡΑ από Blogs. Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: