Τί πιστεύουν οι Θεσσαλονικείς για το μνημόνιο και την αναδιάρθρωση του χρέους…


Αποτυχημένα στην εφαρμογή τους θεωρούν τα μέτρα, που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα, έξι στους δέκα Θεσσαλονικείς. Παράλληλα, δείχνουν να πιστεύουν ότι η χώρα δεν θα αποφύγει την αναδιάρθρωση του χρέους (σύμφωνα με το 57,5%) κι ότι η τήρηση του μνημονίου δεν φτάνει για να τη βγάλει από την κρίση (58,4%).

Παράλληλα, έξι στους δέκα θεωρούν ότι νέα μέτρα βρίσκονται προς των πυλών, ενώ σχεδόν εννέα στους δέκα εκτιμούν ότι όσα ελήφθησαν ήδη, δεν κατάφεραν να απαντήσουν στα προβλήματα της ανεργίας και του πληθωρισμού. Τα παραπάνω προκύπτουν από την εξαμηνιαία έρευνα καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Παρατηρητηρίου Τιμών και Ανταγωνιστικότητας στο Ερευνητικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η έρευνα έδειξε ακόμη ότι η οικονομική κρίση έχει αρχίσει να επηρεάζει αμεσότερα άνεργους, συνταξιούχους και χαμηλόμισθους, που περιορίζουν ακόμη και τις επισκέψεις τους σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές.

Με βάση την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.016 ατόμων, από 14-21 Οκτωβρίου, οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ http://www.antinews.gr/?p=70731&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+AntiWeblog+%28ANTI+WEBLOG%29

Αναρτήθηκε στις ΑΡΘΡΑ από Blogs. Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: