ΜΗΤΕΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: «Δώρο» από την κυβέρνηση μια… 15ετία επιπλέον!


Κατά μία ολόκληρη 15ετία αυξάνεται από την 1η Ιανουαρίου του 2011 το όριο συνταξιοδότησης για τις μητέρες με ανήλικο παιδί στο Δημόσιο. Αυτό είναι και το πιο επώδυνο μέτρο που περιλαμβάνει η ασφαλιστική μεταρρύθμιση.Η αύξηση, η οποία γίνεται στο πλαίσιο της εξίσωσης των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο μετά την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, θα υλοποιηθεί με ρυθμούς εξπρές, καθώς η συνταξιοδότηση στα 65 θα ισχύσει τελικώς από το 2013. Ως το τέλος του έτους οι γυναίκες με ανήλικο παιδί που θα έχουν συμπληρώσει 25 έτη υπηρεσίας στο Δημόσιο θα μπορούν να πάρουν σύνταξη στα 50. Ακόμη και αν δεν είναι 50 ετών δεν θα θιγούν, υπό την προϋπόθεση ότι ως το τέλος του έτους θα έχουν συμπληρώσει την 25ετία και το παιδί τους θα εξακολουθεί να είναι ανήλικο.

Οι μητέρες που θα συμπληρώσουν την 25ετία το 2011 θα χρειαστεί να περιμένουν ως τα 52 για να πάρουν σύνταξη.

Η συμπλήρωση της 25ετίας το 2012 βγάζει τις μητέρες στη σύνταξη στα 55, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2013 ουσιαστικά καταργείται το προνόμιο της συνταξιοδότησης με ανήλικο παιδί.

ΠΟΙΕΣ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
Οσοι και όσες έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης ως τις 31.12.2010 δεν θίγονται από τις διατάξεις των νέων νόμων. Προϋπόθεση να έχουν συμπληρωθεί και ο απαιτούμενος χρόνος ασφάλισης και το αναγκαίο, ως τώρα, όριο ηλικίας συνταξιοδότησης. Η ρύθμιση αυτή, η οποία έχει ήδη νομοθετηθεί με τροπολογία για τον δημόσιο τομέα, ισχύει για όλους όσοι αποκτήσουν αυτό το δικαίωμα ως το τέλος του χρόνου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: