Ενιαία Αρχή Πληρωµών στο Δηµόσιο από τέλη Νοεµβρίου


Δεκέμβριο θα αρχίσει η καταβολή µισθών των δηµοσίων υπαλλήλων από την Ενιαία Αρχή Πληρωµών (ΕΑΠ), καθώς ήδη οι περισσότεροι φορείς έχουν αποστείλει τα στοιχεία τους και αρχίζει η διαδικασία ένταξής τους στο σύστηµα, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονοµικών. Το υπουργείο κάλεσε χθες τους φορείς και τους εκκαθαριστές τους που δεν έχουν ακόµη αποστείλει στοιχεία – παρ’ ότι οι τελικές ηµεροµηνίες υποβολής έχουν παρέλθει – να το κάνουν το συντοµότερο δυνατόν, γιατί µόλις η ΕΑΠ εντάξει το 85% των φορέων υπό την αιγίδα της θα σταµατήσει η πληρωµή µισθών από τις ΔΟΥ. Σηµειώνεται ότι µέχρι στιγµής, σύµφωνα µε τα στοιχεία του υπουργείου Οικονοµικών, έχουν πιστοποιηθεί περισσότεροι από 3.900 εκκαθαριστές µισθοδοσίας, ενώ αναµένεται η πιστοποίηση άλλων 1.100. Επίσης έχουν παραληφθεί στοιχεία για πάνω από 323.000 αµειβοµένους, που αποτελούν το 42% όσων έχουν απογραφεί µε τη διαδικασία του καλοκαιριού.


Σε ό,τι αφορά τα ΝΠΔΔ, η προθεσµία αποστολής στοιχείων στην ΕΑΠ λήγει στο τέλος του έτους, ενώ η καταβολή των µισθών των υπαλλήλων τους από την ίδια θα αρχίσει στα τέλη Φεβρουαρίου. 

Με βάση το νέο σύστηµα, η µισθοδοσία των δηµοσίων υπαλλήλων θα γίνεται µόνο µέσω τραπεζικών λογαριασµών. Οι ηµεροµηνίες πληρωµών θα είναι η 13η και η 27η κάθε µήνα.

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ:TA NEA, Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Αναρτήθηκε στις ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ. Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: