Ηλεκτροσόκ σε εκατομμύρια καταναλωτές


Το ηλεκτροσόκ που επιφυλάσσει η ΔΕΗ σε εκατομμύρια καταναλωτές δεν είναι μια απλή αύξηση που θα περάσει όπως άλλες και ούτε που θα την καταλάβουμε. Διότι αν από 1/1/2011 οι αυξήσεις είναι αυτές που ανακοινώθηκαν σήμερα, το κρυφό σημείο της υπόθεσης είναι ότι θα έχουμε αυξήσεις και τα επόμενα χρόνια, δηλαδή 2012 και 2013 και συνολικά το ρεύμα που καταναλώνουν τα νοικοκυριά θα ακριβύνει έως και 30%!

Αν δηλαδή μια οικογένεια πληρώνει σήμερα 100 ευρώ το μήνα σε δύο χρόνια θα πληρώσει 130 ευρώ.

Και πως δικαιολογούν το νέο χαράτσι το οποίο υπολογίζεται σε 800 εκατ. ευρώ για τους πολίτες;  «Κατά 800 εκατομμύρια ευρώ θα επιβαρυνθούν οι καταναλωτές προκειμένου η ΔΕΗ να μπορεί να παράγει ενέργεια από το 2013», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός. Όπως διευκρίνισε, τα χρήματα αυτά είναι το αντίτιμο για να μπορεί η ΔΕΗ να παράγει ρεύμα από λιγνίτη και να πληρώνει τα δικαιώματα ρύπων. Ο κ. Ζερβός είπε ακόμα ότι «δε θα υπήρχε αυτό το φέσι εάν είχαμε αναπτύξει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Με λίγα λόγια, επειδή τα προηγούμενα χρόνια το κράτος και μια ανώνυμη εταιρεία δεν στάθηκε ικανή να κάνει επενδύσεις και να εκσυγχρονιστεί, θα πληρώσει το μάρμαρο ο πολίτης. Τώρα που “έσφιξαν” τα έσοδα της ΔΕΗ καλείται ο κόσμος να βάλει πλάτη. Ειδικά σήμερα που μπαίνουν και ιδιώτες στην παραγωγή ενέργειας…

Για τη συνέχεια του άρθρου διαβάστε το σύνδεσμο   http://www.antinews.gr/?p=65026

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: