Τώρα μας βάζουν να αποφασίζουμε με τους συλλόγους γονέων για τα θεάματα που θα δουν τα παιδιά… Παιδαγωγική-Υπουργείο: 0-1


Ανοιχτή επιστολή προς το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

ΤΕΚΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Τηλέφωνο: 6936548323

Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης 24-9-2010

Προς: Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Αγαπητοί συνάδελφοι του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Σας επισυνάπτω το  με αριθμό 116691/Γ7/20-9-2010 έγγραφο της Δ/ΝΣΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ-ΤΜΗΜΑ Δ΄ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΥΠΔΒΜΘ και σας ενημερώνω:

Στην α΄ παράγραφο του παραπάνω εγγράφου, καλούνται τα σχολεία κατά το νέο σχολικό έτος 2010-2011, τις αποφάσεις για τα θεάματα (παραστάσεις θεατρικές, κουκλοθεατρικές, θεάτρου σκιών και κινηματογραφικές ταινίες) που θα παρακολουθήσουν οι μαθητές να λαμβάνουν από κοινού ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων του κάθε σχολείου.

Αναρωτιέμαι, συνάδελφοι, πού στηρίχτηκε ο συντάκτης του εγγράφου. Από κανένα σημείο της εκπαιδευτικής νομοθεσίας δεν προκύπτει από κοινού συνεδρίαση των δύο συλλόγων (Μοναδική περίπτωση κοινής συνεδρίασης των δύο συλλόγων προβλέπεται μόνο στο Σχολικό Συμβούλιο, όπου υπάρχουν οριοθετημένοι λόγοι σύγκλησης του και στη συγκρότηση του περιλαμβάνει και τις Δημοτικές Αρχές).

Είναι, τουλάχιστον, παράξενη αλλά και πονηρή η προσπάθεια εισαγωγής τέτοιου είδους αποφάσεων στη σχολική πραγματικότητα. Είναι αλλοίωση των διακριτών ρόλων, μεταξύ των δύο συλλόγων και κανείς δε νομιμοποιείται από πουθενά να το κάνει αυτό και να προσπαθεί να παρέμβει στο παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών, οι οποίοι μέσα από συγκεκριμένη και εγκεκριμένη λίστα θεαμάτων, επιλέγουν τις παραστάσεις εκείνες που θα συμβαδίσουν με τους σκοπούς και τις αξίες της παιδαγωγικής, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τις ανάγκες των μαθητών τους, που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα.

Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση γίνεται εκ του πονηρού και αποσκοπεί στην αλλοίωση των δικαιωμάτων του Συλλόγου Διδασκόντων (Ποιος μπορεί να ξέρει αν στο μέλλον με ένα παρόμοιο έγγραφο δε θα προσπαθήσουν να περάσουν και την «από κοινού» απόφαση για την κατανομή των τάξεων… και όχι μόνο (Αρκεί να διαβάσουμε προσεκτικά το κείμενο της αυτοαξιολόγησης της Σχολικής Μονάδας και θα καταλάβουμε πολλά).

Προσοχή… σε καμία περίπτωση δε διαφωνούμε με το δεύτερο σκέλος του εγγράφου, που αφορά τις οικονομικές συναλλαγές μεταξύ των επιχειρηματιών και του σχολείου… αν και εκεί έμμεσα φαίνεται να υπάρχουν κάποιες υπόνοιες.

Για όλα τα παραπάνω, σας καλώ, να καταγγείλετε άμεσα το παραπάνω έγγραφο και να ζητήσετε την απόσυρσή του, πριν πραγματικά δημιουργήσει μη αναστρέψιμα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων.

Με συνδικαλιστική τιμή

Τεκίδης Αλέξανδρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ http://imerologiodaskalou.blogspot.com/2010/09/blog-post.html ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ…    

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: