Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους… του Θανάση Τσιριγώτη


Δηκτικά

Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους

του Θανάση Τσιριγώτη

Το κριτήριο της αλήθειας είναι η πράξη. Ούτε η τυφλή επανάληψη αλλά και ούτε η θεματική συμβολοποίηση αυτό που ονομάζεται στις μέρες μας ακτιβισμός.  Όταν λέμε πράξη εννοούμε τη μετατροπή της γνώσης σε γνώση του μετασχηματισμού της εμπειρίας σε πείρα το πέρασμα του ατομικού στη σφαίρα του συλλογικού, την ανωτεροποίηση της πρακτικής σε δουλεμένη θεωρία και ζωή.
Η γνώση, η πείρα και η κοινωνικότητα είναι τρία ασφαλή κριτήρια για την αλήθεια και το βάφτισμά της στη ζωή.
Αίφνης είδαμε ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έσκυψαν στις εκλογικές τους περιφέρειες και στη γυάλινη δημοκρατία των ΜΜΕ πως ­τάχα­ διαφωνούν με την αντιασφαλιστική καταιγίδα. Είναι ακριβώς οι ίδιες μοιρολογίστρες που λίγες μέρες πριν κάτω από τη βουκέντρα του εκατόνταρχου αντικομμουνιστή Πάγκαλου ψήφιζαν το επαίσχυντο μνημόνιο γραμμένο στα… αγγλικά! Μηδίσαντες εκ πεποιθήσεως   «φυλαλλίσκοι, φοβιτσιάρηδες, δουλοί παχειοί» υπογράφουν το θάνατο του εμποράκου, το τέλος των παιδιών ενός κατώτερου Θεού, τη θανή εργατών και υπαλλήλων. Αποκάλυψη τώρα!! Αυτοί που παίζουν θέατρο για μία χούφτα ψήφους (σαν τον Π. Κουρουμπλή) είναι ίδιοι και χειρότεροι από τους όχλους. Αυτούς τους βουλευτές του πράσινου βάλτου που προτιμούν τη λαθραία διαβίωση και τις ένοχες σιωπές ώσπου να περάσουν τον κάβο της λαϊκής αγανάκτησης.
Ας μην υπάρξει τόπος να τους δεχτεί. Ούτε σταγόνα νερό στους σκυφτούς Τσολάκογλου. Καμία δικαιολογία στους βρυκόλακες, τους νεκροθάφτες, του παρόντος και του μέλλοντος των παιδιών μας. Η ιστορία δε βάφτισε ποτέ ξανά τ’ όνομα Εφιάλτης και Μήδεια. Η οργή και η κατάρα του λαού να συνοδεύει το των δεσμοφυλάκων της βουλής. Καμία ανοχή καμία συνενοχή καμία συνδιαλλαγή. Πόλεμος παντού!!
Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: