Αύριο…, ξεφορτώνουν τα ελληνικά ομόλογα…


Η ΕΚΤ κάνει τον πυροσβέστη για την Ελλάδα», είναι ο τίτλος σημερινού άρθρου στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt με θέμα την αναμενόμενη για αύριο αγορά ελληνικών ομολόγων: «Αύριο είναι η ώρα της αλήθειας. Η ΕΚΤ πρέπει να βοηθήσει ξανά την Ελλάδα αγοράζοντας όσο το δυνατόν περισσότερα ομόλογα. Αύριο αναμένεται να αποβληθούν τα υποβαθμισμένα ελληνικά ομόλογα από τους σημαντικότερους διαχειριστές κεφαλαίων και τα ταμεία δεικτών που συνδέονται άμεσα με τις κλίμακες των οίκων αξιολόγησης.

Υπολογίζουμε τις πωλήσεις υπό πίεση ελληνικών ομολόγων από παθητικούς εντολοδόχους και διαχειριστές κεφαλαίων γύρω στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ’, υποστηρίζουν ειδικοί αναλυτές. Εάν ευσταθούν όντως αυτοί οι υπολογισμοί, η ΕΚΤ πρέπει να διευρύνει επιπλέον το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων για τη διασφάλιση ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.

Η εξάρτηση από την ΕΚΤ έχει ασφαλώς και συνέπειες: οι διαχειριστές μεγάλων ή μικρών κεφαλαίων δεν πιστεύουν πια πως η Ελλάδα στο άμεσο μέλλον θα σταθεί στα πόδια της. Διότι, σύμφωνα με τους αναλυτές, συρρικνώνεται γενικά η αξιοπιστία της Ελλάδας στις αγορές. Αιτία είναι η αύξηση του χρέους της Ελλάδας μετά το τέλος του πακέτου στήριξης το 2013, η οποία αναμένεται τότε να αγγίξει το 150% του ΑΕΠ…
Διάβασε τη συνέχεια εδώ…

Αναρτήθηκε από http://kafeneio-gr.blogspot.com/

Advertisement
Αναρτήθηκε στις ΑΡΘΡΑ από Blogs, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ. Ετικέτες: . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: