Αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στην Γερμανία…


Οι εκπαιδευτικοί που αποσπαστήκαμε στη Γερμανία αποφασίσαμε να αφήσουμε τη χώρα μας και να βοηθήσουμε στην προσπάθεια της Ελληνικής Πολιτείας να δώσει Ελληνική Παιδεία και Εκπαίδευση στους εδώ Ελληνόπαιδες, παίρνοντας ο καθένας από εμάς αυτή την απόφαση για τους δικούς του λόγους.

Μερικοί από τους λόγους αυτούς ήταν:

ι) Οι σπουδές των παιδιών μας.
ιι) Η αυτοεπιμόρφωσή μας, με το να έρθουμε σε επαφή με μια διαφορετική κουλτούρα, ένα διαφορετικό μοντέλο οργάνωσης των εκπαιδευτικών πραγμάτων και μια διαφορετική οργάνωση ζωής, που θα μας διεύρυνε τους ορίζοντες, θα μας έδινε περισσότερα εφόδια για την επαφή μας με τα παιδιά και περισσότερες ιδέες για την οργάνωση της δουλειά μας και την αποτελεσματικότητά της.
ιιι) Η οικονομική βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας, έστω και για τα λίγα χρόνια της παραμονής μας εδώ.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε με βάση τις τότε συνθήκες και τα τότε οικονομικά δεδομένα και όπως φαίνεται από τα παραπάνω δεν ήταν απόρροια μόνο οικονομικών λόγων.
Αν λάβουμε υπόψη ότι το ύψος του τότε επιμισθίου, των 1751 ευρώ, με δυσκολία αρκούσε να αντεπεξέλθει κάποιος στα έξοδα της εδώ παραμονής του, εξαιτίας του υψηλού κόστους ζωής (ένα μικρό δυάρι διαμέρισμα κοστίζει 700-900 ευρώ ζεστό, υπάρχει υψηλό κόστος υπηρεσιών κλπ ) και του γεγονότος ότι χρειάστηκε να στήσουμε εδώ από την αρχή ένα μικρό νοικοκυριό, γίνεται κατανοητό ότι τα οικονομικά της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων ήταν σε οριακό σημείο, μερικοί μάλιστα αναγκάζονταν να χρησιμοποιούν και σημαντικό μέρος του μισθού της Ελλάδας για να αντεπεξέλθουν οικονομικά και να ζουν με στοιχειώδη αξιοπρέπεια. Πρέπει να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι ο μισθός της Ελλάδος (βασικός μισθός χωρίς κανένα επίδομα) δεν περίσσευε αφού αφήσαμε και εκεί υποχρεώσεις, ενοίκια, κοινόχρηστα, δάνεια, παιδιά που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις από αυτές της μόνιμης κατοικίας κλπ.
Για να μπορέσουν κάποιοι συνάδελφοι, με σημαντική δυσκολία, να αγοράσουν ή να βελτιώσουν ένα σπίτι στην Ελλάδα, το έκαναν υποβαθμίζοντας την καθημερινότητά τους, παίρνοντας δάνεια και αναλαμβάνοντας υποχρεώσεις, που δυστυχώς έχουν γίνει πλέον δυσβάσταχτες.

Ξαφνικά η Ελληνική Πολιτεία επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα, που είναι γνωστό ποιοι διαχρονικά τα δημιούργησαν με τα λάθη, τις παραλείψεις και τις σκοπιμότητες τους, πήρε μέτρα που ανέτρεψαν τα πάντα με ακραίο, μονόπλευρο και άδικο τρόπο, μέτρα που μας φέρνουν σε απελπιστική…

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/06/blog-post_30.html#ixzz0sJElWSJF

Αναρτήθηκε στις ΑΡΘΡΑ από Blogs. Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: