Να… γιατί κτυπούν τον Καραμανλή.


Οι αναγνώστες αυτού εδώ του blog γνωρίζουν πολύ καλά ότι είχαμε σταθεί απέναντι στον Καραμανλή στις στιγμές της παντοδυναμίας του και ακόμα και με ανοιχτές επιστολές τον καλούσαμε να προχωρήσει σε αλλαγές στο πολιτικό σύστημα της χώρας και να φύγει από την πάγια άποψή του περί αποτελεσματικής διαχείρισης. Τελικά ο Καραμανλής δεν τόλμησε. Πίστευε βαθιά στο ρόλο του ως αποτελεσματικού διαχειριστή του συστήματος. Όμως το πολιτικό σύστημα που προσπάθησε να διαχειριστεί τον νίκησε.
Σήμερα τα κοράκια του συστήματος την πέφτουν όλα στον Καραμανλή, ζητώντας… το ίδιο του το κεφάλι. Γιατί άραγε τόσο μένος και «ιερή» αγανάκτηση εκ μέρους των κορακίων;
Μήπως υπήρξε λαμόγιο ο Καραμανλής και δεν το ξέρουμε; Μήπως έκλεψε χρήματα του ελληνικού λαού ο Καραμανλής; Μήπως είπε ναι στην ονομασία των Σκοπιων; Μήπως είπε ναι στο προδοτικό σχέδιο Ανάν; Μήπως άλλαξε την πάγια στάση της χώρας απέναντι στην Τουρκία; Τι στο διάολο έκανε λοιπόν ο Καραμανλής προσωπικά και θέλουν να τον σταυρώσουν; Γιατί ζητούν να σταλεί στο Ειδικό Δικαστήριο; Γιατί ζητούν επιμόνως από τον Αντώνη Σαμαρά να τον διώξει;;;
Εδώ είναι φίλοι μας το ψητό.
Ο πραγματικός στόχος δεν είναι ο Καραμανλής. Όχι σε καμία περίπτωση και μην πέφτετε στην παγίδα. Ο πραγματικός στόχος είναι ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς και η άρνησή του να συναινέσει στην εξαθλίωση του λαού και στη συνέχιση της αρπαγής του δημοσίου χρήματος από την διεφθαρμένη και διαπλεκόμενη κρατικοδίαιτη ολιγαρχία. Ο πραγματικός στόχος είναι η Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα αυτό πλέον άλλαξε οριστικά και τους ανησυχεί. Η κατάρρευση της οικογενειοκρατίας και των μηχανισμών μέσα στο κόμμα, που έγινε στις 29-11-2009, απελευθέρωσε νέες δυνάμεις της παράταξης που δεν έβρισκαν διέξοδο τόσο χρόνια κάτω από τη μέγγενη των μηχανισμών. Σήμερα, κάποιοι αποφασισμένοι και επαναστατημένοι «μουτζαχεντίν» που ακολουθούν τον Σαμαρά, τόσο μέσα στο κόμμα όσο και μέσα στο διαδίκτυο, κινούνται πλέον έξω από οικογένειες και μηχανισμούς και αποτελούν πραγματικό φόβητρο για το διεφθαρμένο και σάπιο πολιτικό σύστημα.
Αυτό το ΟΧΙ του Αντώνη Σαμαρά τους κόστισε πολύ. Τους έφυγε ο Σαμαράς έξω από το κάδρο και αποτελεί πλέον τη διάδοχη κατάσταση, έπειτα από τη βέβαιη εξαθλίωση του λαού που έρχεται.
Επομένως το σχέδιο είναι να αποψιλώσουν τον Αντώνη Σαμαρά από τον Καραμανλή και τον Καραμανλισμό που υπάρχει στη Νέα Δημοκρατία, για να μπορέσουν μετά να κάνουν πάρτι διαλύοντας τη Νέα Δημοκρατία.
Εμείς από ετούτο εδώ το blog φωνάζουμε και λέμε στον Αντώνη Σαμαρά να κλείσει τα αυτιά του στα κοράκια του συστήματος.
Ο πρώην δύο φορές πρωθυπουργός με τη βούληση του ελληνικού λαού, Κ. Καραμανλής, μπορεί να έκανε λάθη διαχείρισης, μπορεί να προδόθηκε από συνεργάτες που τους τίμησε με την εμπιστοσύνη του, όμως υπήρξε πέρα για πέρα τίμιος και τίμησε και τον όρκο που έδωσε και την παράταξή του.
Εκείνους που πρέπει να διώξει ο Αντώνης Σαμαράς είναι τα λαμόγια της παράταξης που πρόδωσαν τις αρχές της παράταξης, τον αρχηγό τους και την ίδια την παράταξη.
Αναρτήθηκε από paspartoy στις 7:58 μ.μ.

Σχόλιο του blog: Τα λαμόγια είναι πολλά… και βρίσκονται σε πολλά  επίπεδα… δυστυχώς όπως φαίνεται επιβιώνουν ακόμη… αν δεν τα σταματήσεις τώρα Αντώνη… αύριο ίσως είναι αργά… Πάρε το κόσκινο τώρα… κάνε ένα μικρό έλεγχο στους διορισμένους επί Νέας Δημοκρατίας σε διάφορα Δ.Σ. και έμμισθες θέσεις και αυτό που θα βγάλεις… θα σε κάνει να τρίβεις τα μάτια σου…

Και όλα αυτά τα λέω επώνυμα… για όσους είναι έτοιμοι να βγάλουν βιαστικά συμπεράσματα… καλό κοσκίνισμα πρόεδρε…

Advertisement

Ένα Σχόλιο to “Να… γιατί κτυπούν τον Καραμανλή.”

 1. Δημήτρης Στεργιούλης Says:

  « Γεφύρι Τούρκος κι αν γενεί πάνω του μην περάσεις»

  του Δημήτρη Στεργιούλη
  Επίτιμου Διευθυντή’2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
  «ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»

  Διακαής πόθος των Τούρκων είναι η ένταξη της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτός ο τουρκικός πόθος βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με την επιθυμία των Αγγλοαμερικάνων να δουν την Τουρκία πλήρες μέλος της Ε.Ε. Ο λόγος προφανής. Η Τουρκία πρόθυμα θα αναλάβει το ρόλο του “Δούρειου Ίππου” για εξυπηρέτηση των ανόμων συμφερόντων των “μεγάλων πατρώνων τους “στους κόλπους της Ε.Ε., έστω κι αν αυτά έρχονται σε ευθεία αντίθεση, ακόμα και συγκρουσιακή, με θεμελιώδεις αρχές και αξίες της Ευρώπης. Κι αυτό δεν είναι δύσκολο, γιατί το σύνολο των Τούρκων και Άγγλων Ευρωβουλευτών θα είναι τέτοιο που δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα έχει “δύναμιν του δεσμείν και λύειν” στα ευρωπαϊκά δρώμενα.
  Απορίας άξιον το γεγονός ότι υπάρχει ικανός αριθμός ευρωπαίων ηγετών που τάσσεται αναφανδόν υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. Σκεφτείτε το μέγεθος της αφροσύνης τους. Ηγεσίες ευρωπαϊκών χωρών να είναι πρόθυμες, με την ψήφο τους, να αναθέσουν ηγετικό ρόλο στην Ε.Ε. σε μια ασιατική χώρα, που η πολιτισμική τους κληρονομιά και ο αξιακός της προσανατολισμός δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Και σαν να μην έφτανε αυτό ο Ερντογάν και οι περί αυτόν διακηρύσσουν και κατηγορούν ευρωπαϊκές χώρες, ότι θέλουν να κάμουν την Ε.Ε. “χριστιανικό κλάμπ”.
  Δυστυχώς, όμως, δεν βρέθηκε ούτε ένας Ευρωπαίος ηγέτης να του πει. Κύριε Ερντογάν, εμείς οι Ευρωπαίοι είμαστε χριστιανοί, όπως εσύ είσαι μουσουλμάνος. Μήπως έχεις τη γνώμη ότι πρέπει να αλλάξουμε την πίστη μας για να σε υποδεχτούμε στους κόλπους μας; Και κάτι ακόμα. Το εδαφικό κομμάτι της Τουρκίας, που εφάπτεται της Ευρώπης (η Ευρωπαϊκή Τουρκία), είναι προϊόν τουρκικής κατάκτησης και κατά συνέπεια δεν σας νομιμοποιεί να υποδύεσθε τον Ευρωπαίο, ούτε να χρησιμοποιείτε, πολλώ δε μάλλον , να επιδεικνύετε την ταυτότητά του . Όση σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο, άλλη τόση σχέση έχει και η Τουρκία με την Ευρώπη.
  Και όσον αφορά στις ευρωπακές χώρες, που δεν είναι όμορες με την Τουρκία, μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι οι ηγέτες τους βλέπουν την αυτή τη χώρα σαν μια μεγάλη αγορά και προσδοκούν οικονομικά ωφέλη. Η δική μας πολιτική ήγεσία, όχι στο σύνολό της βέβαια, που υποδύεται το διαπρύσιο κήρυκα της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. τι προσδοκά από την ένταξη των Τούρκων; Εθελοτυφλεί ή δεν εθελοτυφλεί;
  Εύλογα διερωτάται κανείς: με την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. θα αλλοιωθεί, ναι ή όχι, ο δημογραφικός χαρακτήρας της Πατρίδας μας, από Καστελορρίζου μέχρι Κερκύρας και από Θράκης μέχρι Κρήτης; Το πώς δεν νομίζω ότι χρειάζεται επεξηγήσεις αφού είναι γνωστό ότι στην εδαφική επικράτεια των κρατών μελών της Ε.Ε. είναι ελεύθερη η διακίνηση και εγκατάσταση πολιτών οιουδήποτε κράτους-μέλους σε οιαδήποτε χώρα-μέλος.
  Γιατί επιμένουμε να αγνοούμε τον τρόπο και τα μέσα που μετήλθαν οι Τούρκοι και τελικά τουρκοποίησαν την Αλεξανδρέττα; Μήπως και σήμερα ακόμα, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών θεσμίων, απροσχημάτιστα δεν επιδίδονται στην αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου; Τόσο ανιστόρητοι είμαστε; Ή έχουμε τη σφαλερή εντύπωση ότι σήμερα άλλαξαν οι εποχές! Κι αν όντως έτρεξε από τότε πολύ νερό στο αυλάκι της Ιστορίας οι Τούρκοι δεν άλλαξαν. Παρέμειναν και θα παραμείνουν οι ίδιοι. Άπληστοι και άρπαγες, βέβηλοι και ανόσιοι, βάρβαροι και αχάριστοι, δόλιοι και καταχθόνιοι, υστερόβουλοι και χαμερπείς, αιμοδιψείς και αιμοβόροι ( στον κ. Ντάουνερ συνιστώ να μελετήσει εμβριθώς το κεφάλαιο της Ιστορίας που αναφέρεται στη σφαγή των Αυστραλών, από τους Τούρκους, στην Καλλίπολη).
  Αν πάλι έχουμε την εντύπωση ότι η ένταξη των Τούρκων στην ευρωπαϊκή οικογένεια θα τους εξανθρωπίσει και θα αμβλύνει τις επεκτατικές τους βλέψεις σε βάρος της Ελλάδας, πλανώμεθα πλάνην οικτράν.
  Είναι καιρός να «διακηρύξωμεν ευθαρσώς και εντίμως» ότι: “΄Εστ’ αν ο ήλιος την αυτήν οδόν ίοι” (όσο ο ήλιος ακολουθεί την ίδια πορεία) η Ελλάδα δεν θα ψηφίσει την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.
  Αλλά έχουμε και άλλο παραλογισμό της Τουρκίας. Δεν αναγνωρίζει, λέει, την Κυπριακή Δημοκρατία. Οσάκις αναφέρεται σ’ αυτή Κυπριακή Διοίκηση την αποκαλεί.
  Ούτως εχόντων των πραγμάτων είναι καιρός να αντείπουν οι αδελφοί μας Κύπριοι. Πώς είναι δυνατόν υποψήφια για ένταξη χώρα, τουτέστιν η Τουρκία, να μην αναγνωρίζει κράτος , πλήρες μέλος της Ε.Ε., τη στιγμή που γνωρίζει ότι από την ψήφο αυτού του ανύπαρκτου , κατά την Τουρκία, κράτους εξαρτάται η ένταξή της στην Ε.Ε.; Αβασάνιστα προκύπτει ότι και η Κύπρος πρέπει να ρίξει αρνητική ψήφο για ένταξη των μεμέτηδων στην Ε.Ε. και να ανακοινωθεί σ’ αυτούς ότι ο “Κανένας αρνείται την εισδοχή τους στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
  Και αφήνω τη σκέψη μου να πάει παραπέρα. Αφού “ταύτα διακηρύσσει ο Ερντογάν” δεν βρέθηκε ένας ηγέτης κράτους-μέλος της Ε.Ε. να του πει καθαρά και ξάστερα. Φίλε μου, τόσο υποτιμάς τη νοημοσύνη μας ; Δηλαδή όλοι εμείς είμαστε ηλίθιοι που αναγνωρίζουμε την Κυπριακή Δημοκρατία και μόνο εσύ είσαι έξυπνος; Και στο κάτω-κάτω της γραφής , γιατί επιθυμείς να ενταχθείς σε μια ένωση που έχει στους κόλπους της ανύπαρκτο κράτος”; Αν συνέβαινε κάτι παρόμοιο είναι πλέον ή βέβαιο ότι οι Τούρκοι θα άλλαζαν βιολί. Τέτοιος είναι ο χαρακτήρας τους. Είναι από γεννησιμιού τους θρασύδειλοι και αναξιοπρεπείς. Όταν συναντήσουν εμπόδια αφήνουν κατά μέρος τον “τσαμπουκά” και αρχίζουν τους τεμενάδες.
  Σε κάθε περίπτωση και σε ό, τι αφορά στις όποιες δοσοληψίες μας με τους Τούρκους δεν πρέπει να ξεχνάμε τη ρήση : « Γεφύρι Τούρκος κι αν γενεί πάνω του μην περάσεις»


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: