Άδεια αιμοδοσίας


Συνάδελφοι, επειδή το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε, κάποια στελέχη της εκπαίδευσης να μην αποδέχονται νομοθετημένα ζητήματα όσον αφορά την εθελοντική αιμοδοσία και ειδικότερα για το θέμα των αδειών, παραθέτω παρακάτω το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο ήδη είναι εδώ και καιρό αναρτημένο στο alfavita.gr.

Ελπίζω μετά την αναδημοσίευση να μην έχουμε άλλα προβλήματα…

N. 3528/2007 ΦΕΚ 26 τ. Α΄

Άρθρο 50
Δικαίωμα ειδικής άδειας

…………..

5.Υπάλληλος ο οποίος ανταποκρίνεται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, καθώς και υπάλληλος ο οποίος μετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία δικαιούται ειδικής άδειας απουσίας, με πλήρεις αποδοχές, δύο (2) ημερών.

ΔΙΔΑΧ/Φ51/538/12254/14-05-2007 ΥΠ. ΕΣ.

Διευκρινήσεις για τη χορήγηση αδειών στους δημοσίους υπαλλήλους βάσει του νέου Υπαλληλικού Κώδικα

Σε συνέχεια της υπ΄ αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.35.14/916/4084/15-2-2007 εγκυκλίου της υπηρεσίας μας για την εφαρμογή του νέου Υπαλληλικού Κώδικα (Υ.Κ.) και αναφορικά με τις νέες ρυθμίσεις για τις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες σύμφωνα και με το άρθρο δεύτερο του ν. 3528/2007 εφαρμόζονται και στο μόνιμο προσωπικό των Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού, σας γνωρίζουμε τα εξής:

ΙΙ. ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ (άρθρο 50 του Υ.Κ.)

……………

3. Ο υπάλληλος που ανταποκρίνεται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, καθώς και ο υπάλληλος ο οποίος μετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία δικαιούται ειδικής άδειας απουσίας, με πλήρεις αποδοχές, δύο (2) ημερών (παράγραφος 5 του άρθρου 50 του Υ.Κ.).
Οι δύο αυτές ημέρες άδειας είναι πέραν της ημέρας αιμοδοσίας και μπορούν να ληφθούν είτε συνεχόμενα με το χρόνο της αιμοδοσίας ή οποτεδήποτε μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος. Σε κάθε περίπτωση δεν μεταφέρονται στο επόμενο ημερολογιακό έτος.
Σημειώνεται ότι η ίδια ως άνω άδεια χορηγείται και στην περίπτωση λήψης αιμοπεταλίων.
Επίσης, την εν λόγω άδεια τη δικαιούται και ο υπάλληλος που προσέρχεται σε οιοδήποτε κέντρο αιμοληψίας από δική του πρωτοβουλία για να προσφέρει αίμα. Στην περίπτωση αυτή οφείλει να προσκομίσει σχετική βεβαίωση του νοσηλευτικού ιδρύματος, στο οποίο πραγματοποιήθηκε η αιμοληψία.

Είναι αναρτημένο στο alfavita.gr

6 Σχόλια to “Άδεια αιμοδοσίας”

 1. nora Says:

  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΘΕΛΕΙ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΔΕΙΑΣ Ή ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΟΡΙΟ?

  • alextekidi Says:

   Μπορεί να δίνει αίμα δύο με τρεις φορές το χρόνο… για τα αιμοπετάλια εξαρτάται από την εξέταση στο νοσοκομείο… όσο για τις άδειες χορηγούνται κανονικά και χωρίς όριο από την υπηρεσία σου…

 2. Αλεξάνδρα Says:

  Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τις άδεις που δίνονται για την προσφορά αιμοπεταλίων, σε ό,τι αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους του Υπουργείου Υγείας: είναι κι αυτές 2 ημέρες όπως η αιμοδοσία ή περισσότερες; Κι αν είναι περισσότερες πού μπορούμε να το βρούμε αυτό εγγράφως για να το προσκομίσουμε στην υπηρεσία μας;

  • alextekidi Says:

   Η άδεια αιμοπεταλίων εξαρτάται από το νοσοκομείο που έδωσες τα αιμοπετάλια… σε καμία περίπτωση δεν είναι μικρότερη των δύο ημερών… περισσότερες ημέρες μπορεί… λιγότερες όχι…
   Ως νομοθέτημα δεν υπάρχει τίποτα επιπλέον αυτών που διάβασες…

 3. lefteris Says:

  οταν δινεις αιμα για ασθενη παιρνεις 2 μερες αδεια η μια?παρακαλω αν μπορειτε να μου δωσετε το λινγκ με το νομο ευχαριστω))

  • alextekidi Says:

   ΜΟΝΟ ΜΙΑ… ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ Δ/ΝΤΗ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: